Σέρρες: Πατέρας πέντε παιδιών ο δολοφόνος του 85χρονου - «Τον σκότωσα για τα λεφτά»

Σέρρες: Πατέρας πέντε παιδιών ο δολοφόνος του 85χρονου - «Τον σκότωσα για τα λεφτά»

Ο 29χρονος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει τις αρχές και για άλλα αδικήματα - Η 24χρονη σύζυγός του δηλώνει ότι δεν ήταν συνεργός στη δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου

Σέρρες: Πατέρας πέντε παιδιών ο δολοφόνος του 85χρονου - «Τον σκότωσα για τα λεφτά»
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην περιοχή Κάτω Πορόια Σερρών μετά την ομολογία του 29χρονου δράστη ότι σκότωσε τον 85χρονο γείτονά του, για να του πάρει τα χρήματα που διέθετε πάνω του.

Η 24χρονη σύζυγός του - μητέρα πέντε παιδιών - δηλώνει ότι δεν ήταν συνεργός στη δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου. Παρόλα αυτά προφυλακίστηκαν και οι δυο, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος μετά τη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές, ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι η δολοφονία έγινε με κίνητρο τα λεφτά.
Κλείσιμο

«Είχα την πληροφορία ότι ο 85χρονος είχε πάνω του λεφτά, για αυτό τον χτύπησα. Ήρθε στο σπίτι με το πρόσχημα να πάρει μια τηλεόραση που του είχα υποσχεθεί ότι θα του δώσω. Όταν όμως έσκυψε για να τη σηκώσει πήγα πίσω του και τον χτύπησα με ένα σιδερολοστό. Ο 85χρονος έπεσε κάτω και τότε τον χτύπησα και με τα χέρια. Η γυναίκα μου άρχισε να φωνάζει και εγώ τότε πανικοβλήθηκα και κλείδωσα την πόρτα».

Το ζευγάρι που ζούσε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, είχε αναπτύξει καλές σχέσεις με τον άτυχο ηλικιωμένο, ο οποίος πήγαινε αρκετά συχνά στο σπίτι τους. Λίγες ημέρες πριν από το φονικό, ο 85χρονος είχε ξαναπάει στο σπίτι του ζεύγους μαζί με έναν φίλο του για να πάρουν ξύλα. 

Όλα έδειχναν να κυλούν φυσιολογικά στη μικρή κοινωνία των Σερρών μέχρι την 27η Δεκεμβρίου όπου ο άτυχος ηλικιωμένος, ανυποψίαστος πήγε στο φιλικό σπίτι με το πρόσχημα να του χαρίσουν μια τηλεόραση.



Δυστυχώς όμως, το νήμα της ζωής του άτυχου ηλικιωμένου, κόπηκε βίαια, όταν ο 29χρονος πληροφορήθηκε, όπως φαίνεται κατά την ομολογία του, ότι ο ηλικιωμένος είχε πάνω του όλα του τα λεφτά. Τελικά, μετά τη δολοφονία του, διαπιστώθηκε ότι το θύμα δεν είχε καθόλου χρήματα μαζί του. 

Στη συνέχεια, το ζευγάρι έφυγε από το σπίτι ακολουθώντας αρχικά ο καθένας το δικό του δρόμο. Η 24χρονη κατηγορούμενη επισκέφτηκε τους γονείς της στο Διδυμότειχο, ενώ ο σύζυγός της και κατηγορούμενος πήγε στην Καβάλα και λίγο αργότερα στο Διδυμότειχο. 
Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη τους δυο ημέρες μετά το φονικό στην περιοχή του Διδυμότειχου όπου έγινε και η σύλληψη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ο 29χρονος δράστης που εργαζόταν στην περιοχή ως τσοπάνης, δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, ενώ προτιμούσε να κρατά χαμηλό προφίλ.

Πιθανότατα ο 29χρονος να φοβόταν να έρθει αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές αφού εις βάρος του εκκρεμούσαν άλλες υποθέσεις.

Δεν απέφυγε όμως τη σύλληψη από την αστυνομία, όπου στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι εις βάρος του εκκρεμούσαν μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης και ποινή κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένη κλοπή.

Επίσης, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με περιορισμένη κράτηση των περιοριστικών όρων για ληστεία και μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο κ. Χρυσοβαλάντη Παντσίδη, ο οποίος έχει αναλάβει τους δυο κατηγορούμενους «η κοπέλα έχει καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ με τα έως τώρα στοιχεία, δεν ενδείκνυται η συμμετοχή της σε αυτή την πράξη. Ο 29χρονος δράστης που ομολόγησε την πράξη του, ανέφερε ότι η 24χρονη δεν έχει καμία συμμετοχή και ανέλαβε ο ίδιος την όλη ευθύνη. Σεβόμαστε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, ωστόσο, έχουμε το δικαίωμα να καταφύγουμε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να ζητήσουμε την αποφυλάκιση της 24χρονης, με περιοριστικούς όρους».   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης