Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μεσολόγγι - Άφαντοι οι δύο άντρες

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μεσολόγγι - Άφαντοι οι δύο άντρες

Δύο σενάρια εξετάζονται, το ενδεχόμενο τροχαίου ή να βρέθηκαν «στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» - Τι δείχνουν κάμερες ασφαλείας και η ανάλυση του σήματος των κινητών τους - Στον Αχελώο επικεντρώνονται οι έρευνες και σήμερα, παρά το ότι έχουν ήδη ψάξει τον ποταμό οι αρχές - Αναμένεται να ενισχύσει τις έρευνες το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ με θερμική κάμερα

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μεσολόγγι - Άφαντοι οι δύο άντρες
Ούτε ίχνος των δύο αντρών που εξαφανίστηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς δεν έχουν ανακαλύψει τέσσερις ημέρες μετά οι αρχές στην Αιτωλοακαρνανία.
 
Ο Γιάννης Κορδώσης και ο Βασίλης Γρατσάνης, 40 και 35 ετών, φίλοι από παλιά, είχαν βγει για να διασκεδάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο χωριό Πεντάλοφο της Αιτωλοακαρνανίας, όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους. Τελευταία φορά που καταγράφηκε η παρουσία τους, ήταν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν κάμερες ασφαλείας στον επαρχιακό δρόμο προς το χωριό Λεσίνι κατέγραψαν το αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Toyota Corolla, με αριθμό κυκλοφορίας ΑΙΚ 7885. 

Με τα στοιχεία αυτά και τις μαρτυρίες που προσπαθούν να συγκεντρώσουν, οι αστυνομικοί επιχειρούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν να «εξαφανίστηκαν» οι δύο άντρες και το αυτοκίνητό τους, χωρίς να αφήσουν κάποιο ίχνος! Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο παραμένουν τα σενάρια που εξετάζονται. Βασικότερο είναι το ενδεχόμενο τροχαίου - καθώς και οι δυο είχαν πιει - στις όχθες του Αχελώου, γι' αυτό και οι έρευνες επικεντρώνονται στο ποτάμι, που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή, η αστυνομία όμως δεν αποκλείει την περίπτωση οι δύο άντρες να έγιναν μάρτυρες μιας παράνομης συναλλαγής του υποκόσμου και να «εξαφανίστηκαν» εξαιτίας αυτού. 

Κλείσιμο
Ήδη από το Σάββατο οι αρχές έχουν διεξοδικά ερευνήσει τον ποταμό, με δύτες και βάρκες, όμως χθες Κυριακή οι έρευνες ήταν αδύνατες, λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αιτωλοακαρνανία. Σήμερα οι αρχές και πάλι θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον Αχελώο, σε ένα ευρύτερο τμήμα του, ενώ καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, ενισχύει τις προσπάθειες και το ελικόπτερο της αστυνομίας με ειδική θερμική κάμερα. 

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν από το πρωί τις έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, την επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, αλλά και στο δρόμο που συνδέει τις κοινότητες Πεντάλοφο, Λεσίνι και Κατοχή, καθώς σε αυτό το τρίγωνο φαίνεται να κινήθηκαν οι δύο άντρες. Αστυνομικοί και πυροσβέστες θα ερευνήσουν παραποτάμιες περιοχές, το οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και αγροτικές, εκτάσεις, μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο ανδρών.

Από τα σημεία της υπόθεσης για τα οποία προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις η αστυνομία, είναι το γεγονός πως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι καταγράφηκε στο δρόμο προς Λεσίνια από δύο κάμερες, με διαφορά 12 λεπτών της μίας από την άλλη, σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων, που καλύπτεται κανονικά σε 3-4 λεπτά... Παράλληλα, από την ανάλυση του σήματος των κινητών τους τηλεφώνων που εντοπίστηκαν να εκπέμπουν από την περιοχή, προκύπτει ότι και τα δυο «χάθηκαν» στην περιοχή αυτή, με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους. Οι δύο άνδρες είχαν μαζί τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα σήματα των οποίων χάθηκαν στις 4.34 και στις 4.42 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.  

Σε κάθε περίπτωση παραμένει αναπάντητο το γεγονός πώς δύο άντρες και ένα αυτοκίνητο εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν οποιοδήποτε ίχνος.


«Βοηθήστε μας να βρούμε τα παιδιά μας»
Την ίδια ώρα εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι οικογένειες των αγνοούμενων αντρών που δεν έχουν σταματήσει να κάνουν έκκληση για βοήθεια σε όποιον είδε άκουσε ξέρει κάτι για την υπόθεση αφού όπως λένε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρεθούν τα παιδιά και να είναι καλά στην υγεία τους. 

«Είναι όλοι στους δρόμους και ψάχνουν παντού για το γιο μου και το φίλο του.. Άνθρωποι απλοί από το χωριό, από τα γειτονικά χωριά έχουν έρθει ακόμη και από την Πάτρα για να βοηθήσουν στις έρευνες της αστυνομίας. Μακάρι να βρεθούν και να είναι καλά, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Ξανακάνω έκκληση, όποιος είδε το παραμικρό ας το πει να βρεθούν τα παιδιά... Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια μαρτυρία που να βοηθήσει στις έρευνες που γίνονται. Βοηθήστε μας, σας ικετεύουμε να βρεθούν τα παιδιά», λέει στο protothema.gr η κ. Αλεξάνδρα μητέρα του ενός εκ των δύο αγνοούμενων νεαρών αντρών.

«Ήμασταν μαζί έξω μέχρι τις 3 το πρωί σε ένα μπαράκι. Μου είχαν πει ότι θα αργήσουν γι' αυτό κι εγώ τους γύρισα στο χωριό και μετά πήγα σπίτι μου. Το πρωί με πήρε η μητέρα του Βασίλη και μου είπε ότι δεν είχε επιστρέψει σπίτι. Δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ψάχνουμε στα χαμένα. Είμαστε στους δρόμους και ψάχνουμε. Δεν είχε δημιουργηθεί κάποια ένταση, τίποτα απολύτως» λέει στο protothema.gr ο Αποστόλης, ο φίλος των δύο νεαρών ανδρών που ήταν μαζί τους τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης