Frontex: O χειμώνας μειώνει τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα

Frontex: O χειμώνας μειώνει τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το Νοέμβριο καταγράφηκε μείωση 50% στον αριθμό των μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα - Οι 108.000 μετανάστες αποτελούν, ωστόσο, ρεκόρ για τον μήνα αυτό

Frontex: O χειμώνας μειώνει τις ροές προσφύγων στην Ελλάδα
Στο μισό έπεσε σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Frontex o αριθμός των μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα το Νοέμβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, γεγονός που καθιστά τον μήνα αυτό τον πρώτο του 2015 στον οποίο υπήρξε μείωση των προσφυγικών ροών στη χώρα μας.

Ωστόσο η ευρωπαϊκή υπηρεσία αποδίδει την εξέλιξη αυτή κυρίως στην επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που καθιστά πιο επικίνδυνο το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. «Αλλος ένας παράγοντας μπορεί να είναι οι πιο αυστηροί έλεγχοι που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στην οδό των Δυτικών Βαλκανίων που αποθαρρυναν ορισμένους από τους μετανάστες από το να ξεκινήσουν το ταξίδι αυτό» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της Frontex.

Παρόλα αυτα ο συνολικός αριθμός των 108.000 μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα παραμένει αριθμός-ρεκόρ για τον Νοέμβριο.

Κλείσιμο
Το πρώτο 11μηνο του έτους στην Ελλάδα έχουν περάσει περισσότεροι από 715.000 μετανάστες αριθμός 16 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2014. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης