Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά μητροπολίτη Αμβρόσιου για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφίλων

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά μητροπολίτη Αμβρόσιου για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφίλων

Με ανακοίνωσή της, η αριστερή νεολαία καταγγέλλει σε όλους τους τόνους τις δηλώσεις του του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και υποστηρίζει πως η τοποθέτησή του, εκτός από άκρως  προσβλητική, ξυπνάει μνήμες από σκοτεινές εποχές

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά μητροπολίτη Αμβρόσιου για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφίλων
Την αντίδρασή της για το παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου κατά των ομοφυλοφίλων και των βουλευτών που υποστηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Η αριστερή νεολαία, καταγγέλλει σε όλους τους τόνους το ομοφοβικό και σεξιστικό παραλήρημα και υποστηρίζει πως η τοποθέτηση αυτή, εκτός από άκρως  προσβλητική, ξυπνάει μνήμες από σκοτεινές εποχές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, στην ελευθερία έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό για τη Δημοκρατία, για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Τέτοιες μέρες, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης χαράσσει νέους δρόμους στην πάλη ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης και σε κάθε σεξιστική πατριαρχική δομή. Το κίνημα και η Αριστερά οφείλουμε να περιθωριοποιήσουμε τις φωνές που επιθυμούν την επιστροφή σε κάθε είδους μεσαίωνα, εκείνους που θεωρούν εαυτούς, αυτόκλητους υπερασπιστές των "φυσικών νόμων"».

«Ελπίζουμε πως η επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση – έκτρωμα, ενός εκπροσώπου της. Επιφυλασσόμαστε μέχρι να αυτό να επιβεβαιωθεί», καταλήγει στο υστερόγραφό της η ανακοίνωση.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης