Ελλείψεις σε φάρμακα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Ελλείψεις σε φάρμακα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Ζητούν από το υπουργείο να ελέγξει τα παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα  πραγματικά στοιχεία

Ελλείψεις σε φάρμακα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί
Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τα άδεια ράφια των φαρμακείων τους στις φαρμακαποθήκες και τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων. Οι  ελλείψεις αφορούν  τις κατηγορίες  των αντικαρκινικών, αντιϋπερτασικών, αντιελκωτικών, αντιψυχωτικών  φαρμάκων, των σκευασμάτων που αφορούν το στομάχι, την θεραπεία του προστάτη, τη  νόσο του Παρκινσον και την οστεοπόρωση. Συνεχίζεται επίςης η έλλειψη από το καλοκαίρι στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK,  INFARIX TETRA.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κώστας Λουράντος, οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται καθημερινά  να βρουν τα σκευάσματα προκειμένου να εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων, συχνά όμως χωρίς αποτέλεσμα, οπότε οι ασθενείς αναγκάζονται να αναζητούν τα φάρμακά τους από φαρμακείο σε φαρμακείο ή να μπαίνουν σε λίστα αναμονής.

Ο ΠΦΣ ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ) να ελέγξει τα παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα  πραγματικά στοιχεία αναφορικά με τον όγκο των σκευασμάτων που εξάγονται από τη χώρα σε σχέση με εκείνα που πρέπει να διατίθενται τόσο για την άμεση κάλυψη των πολιτών όσο και για τριμηνιαίο απόθεμα.

Κλείσιμο
"Είναι  αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών το οποίο ταυτόχρονα να συγκρίνει τα σκευάσματα και τις ποσότητες  των εξαγωγών με τις εισαχθείσες ποσότητες και τις αντίστοιχες ελλείψεις  της  ελληνικής αγοράς. Ο έλληνας ασθενής πρέπει επιτέλους να  αποτελέσει  προτεραιότητα για τις φαρμακαποθήκες , και τις εταιρείες και η πολιτεία έχει την ευθύνη της τήρησης αυτής της συνθήκης" αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Λουράντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης