Οι τρεις πρώτες προφυλακίσεις για το κύκλωμα των μπράβων

Οι τρεις πρώτες προφυλακίσεις για το κύκλωμα των μπράβων

Σύμφωνα με τη δικογραφία προέβαιναν σε εκβιασμούς σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα υπολογίζονται σε περισσότεροι από 70

Οι τρεις πρώτες προφυλακίσεις για το κύκλωμα των μπράβων
Με τις προφυλακίσεις τριών εκ των συνολικά 22 κατηγορουμένων, ξεκίνησε η ανάκριση για την μεγάλη υπόθεση με το κύκλωμα των «μπράβων» που εξάρθρωσε η αστυνομία. 

Ειδικότερα, το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήραν μετά τις πολύωρες απολογίες που έδωσαν στους ανακριτές Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και Χριστίνα Σαλάππα, τρεις κατηγορούμενοι που φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στην ιεραρχία της «εγκληματικής οργάνωσης», που σύμφωνα με τη δικογραφία προέβαινε σε εκβιασμούς σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οι ίδιοι, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, φέρονται να αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. 

Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα βαρύνονται κατά περίπτωση με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με απειλή βλάβης και διακίνηση ναρκωκτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους άσκησε ποινική δίωξη ο εισαγγελέας Δ. Γύζης. 

Κλείσιμο
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί. Δυο από αυτούς αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι είναι μέλη εγκληματικών ομάδων, ενώ ο τρίτος κατηγορείται για υποβοήθηση εγκληματικής ομάδας. 

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιγράφεται η εγκληματική δράση τριών ομάδων και σε αυτή περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων και άλλων προσώπων, που είχαν καταγραφεί στο πλαίσιο της προανάκρισης. Πάντως, προς το παρόν στη δικογραφία περιλαμβάνονται ελάχιστες καταθέσεις μαρτύρων  που βεβαιώνουν ότι είχαν πέσει θύματα εκβίασης. Οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται ενώ κάποιοι από τους μη συλληφθέντες κατηγορούμενους μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης εμφανίζονται αυτοβούλως στους δύο ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση για να δώσουν εξηγήσεις.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιγράφεται η δράση περισσότερων από 70 προσώπων που μένει να εντοπιστούν και να κληθούν να λογοδοτήσουν. Ωστόσο για πολλούς από αυτούς, τα στοιχεία ταυτότητας είναι άγνωστα και απαιτείται η προηγούμενη ταυτοποίησή τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης