Δίκη Χρυσής Αυγής: Καθυστερήσεις και κωλύματα ανακόπτουν την διαδικασία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καθυστερήσεις και κωλύματα ανακόπτουν την διαδικασία

Η αργοπορία του συνηγόρου του Ρουπακιά καθυστέρησε τρεις ώρες την έναρξη της διαδικασίας, η οποία λίγο αργότερα διεκόπη για αύριο λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του γραμματέα - Να ζητήσουν εξαίρεση από την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων όσοι μετέχουν στη δίκη, ζήτησε η πρόεδρος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καθυστερήσεις και κωλύματα ανακόπτουν την διαδικασία
Με δυο ώρες καθυστέρηση λόγω της αργοπορίας ενός εκ των δικηγόρων του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία συνεχίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Το γεγονός αυτό - δηλαδή τη αργοπορίας του συνηγόρου - προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Μ. Λεπενιώτη, η οποία απευθυνόμενη προς το συνήγορο είπε: «Είναι αδιανόητο να σας περιμένουν εκατό άνθρωποι πάνω από τρεις ώρες...». Από την πλευρά του ο συνήγορος ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και επισήμανε ότι οι συνάδελφοι του δεν δείχνουν προθυμία να αναλάβουν τον πελάτη του, όταν αυτός αδυνατεί να παραστεί.
Πρόεδρος:
Κλείσιμο
Δεν είναι θέμα να ζητάτε συγγνώμη, πρέπει να το ρυθμίσετε. Να ορίσουμε εμείς έναν δικηγόρο για να μην ξανασυμβεί. Θα σας περιμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε.

Ωστόσο, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία τέθηκε και το θέμα της αποχής των δικηγόρων, την οποία έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο Κώδικα Πολιτικής Αγωγής. Η αποχή ξεκινά αύριο, Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών να ζητήσουν άδεια από τους Συλλόγους τους για να παραστούν στη δίκη, επικαλούμενοι της ειδικές συνθήκες της υπόθεσης, καθώς τον ερχόμενο Φεβρουάριο συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Με την αποχή του Συλλόγου σας τι θα κάνετε; 
Υπεράσπιση: Είναι απόφαση της Ολομέλειας  των Δικηγορικών Συλλόγων.
Πρόεδρος: Ναι, αλλά εξ αρχής δεν είχατε λάβει ειδική άδεια για να έρθετε;
Πολιτική Αγωγή: Αφορούσε άλλο λόγο εκείνη η άδεια. 
Πρόεδρος: Το δικαστήριο πρέπει να συνεχίσει. Να εκθέσετε στο συλλογο σας τις ειδικές συνθήκες αυτής της δίκης για να πάρετε άδεια...
Υπερπασπιση: Για δύο ημέρες; 
Πρόεδρος: Μεχρι τις 15 είναι η αποχή, δεν μπορεί αυτή η δίκη να καθυστερεί άλλο.
Πολιτική Αγωγή: Αποταθήκαμε στον Σύλλογο (οι δικηγόροι του Πειραιά) και έδωσε άδεια.
Πολιτική Αγωγή: Και οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα έχουμε ζητήσει άδεια.
Πρόεδρος: Ο Πειραιάς έδωσε άδεια, περιμένουμε της Αθήνας.

Επιπλέον, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία τέθηκε εκ νέου από την πολιτική αγωγή το περιστατικό βίας που σημειώθηκε στο περιθώριο της προηγούμενης συνεδρίασης του δικαστηρίου με εμπλεκόμενο τον συνήγορο υπεράσπισης, Θ.Καρυδομμάτη, ο οποίος καταγγέλθηκε ότι χειρόδικησε σε βάρος γυναίκας που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση. Όπως είπαν οι συνήγοροι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για συγκεκριμένη τακτική που σκοπό έχει την παρεμπόδιση της αποκάλυψης «της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης».
 
Η διαδικασία τελικά ξεκίνησε με την συνέχεια της κατάθεσης της μάρτυρος Παναγιώτας Καραγιαννίδου αλλά, διεκόπη λίγα αργότερα λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του γραμματέα.
 
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, όποτε και οι συνήγοροι της υπεράσπισης θα ανακοινώσουν αν έλαβαν άδεια ή όχι από τον Σύλλογό τους για να μετάσχουν στη δίκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης