Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του, πήγε κατευθείαν προς τον Φύσσα

Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του, πήγε κατευθείαν προς τον Φύσσα

«Ήξερε που να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο» κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας - «Φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση. Αυτοί που χτυπούσαν ήδη τον Φύσσα πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Παύλος» πρόσθεσε

Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του, πήγε κατευθείαν προς τον Φύσσα
«Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα ήταν οργανωμένη. Ο Ρουπακιάς πήγε στο σημείο για να σκοτώσει». Αυτό κατέθεσε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού Παρασκευή Καραγιαννίδου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο η μάρτυρας  «εκείνο το βράδυ την είχαν στημένη στον Π. Φύσσα» ενώ όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Γιώργο Ρουπακιά μετά τη δολοφονία του μουσικού «ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και δυο -τρεις ακόμα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν».

Περιγράφοντας όλα όσα είδε το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα στις 19 Σεπτεμβρίου του 2013, η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο: «Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του...ήξερε που να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο...αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν. Φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση. Πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει  ο Φύσσας».

Κλείσιμο
Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι κάθονταν με την Δήμητρα Ζώρζου σε ένα παγκάκι επί της οδού Τσαλδάρη και κάποια στιγμή άκουσαν φωνές και φασαρία από αρκετά άτομα...

Πρόεδρος :Τι κάνατε;
Μάρτυρας: Είδαμε μια παρέα γύρω στα εφτά άτομα να περνάνε το δρόμο και να έρχονται προς τα πάνω...δεν έκαναν όμως αυτοί τη φασαρία ...αλλά περίπου τα είκοσι -τριάντα άτομα που έρχονταν πίσω τους και φαίνονταν απειλητικοί. Ακούσαμε ένα "τρέξτε" από κάποιοι από τους εφτά και κάποιοι άρχισαν να τρέχουν...σκόρπισαν οι περισσότεροι ...προηγουμένως είχαν περάσει και κάποιοι πιτσιρικάδες, φίλαθλοι του Ολυμπιακού...
Πρόεδρος: Σας έκανε κάτι εντύπωση από τους 20-30;
Μάρτυρας:  Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες ,αρβύλες, κάποιοι μαύρα παντελόνια και κάποιοι παραλλαγής ...όλοι ήταν κοντοκουρεμένοι. Δέκα-δεκαπέντε από τους απέναντι άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα από την οποία είχαν μείνει τρεις...άρχισαν να τους χτυπάνε, κρατούσαν και κράνη...δύο-τρείς χτυπούσαν έναν ...οι άλλοι είχαν κάνει κλοιό γύρω τους. Δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση ...ήταν ένας εναντίον τριών. Οι υπόλοιποι απέναντι εμψύχωναν αυτούς που έδερναν τα παιδιά. Αρχικά τρόμαξα, σηκώθηκα από το παγκάκι και κοιτούσα στο σημείο της επίθεσης ...έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Κάποιοι πετάγονταν και πίσω από τους κάδους. Είδα ένα αυτοκίνητο από τα δεξιά που σταμάτησε πλάγια στο πεζοδρόμιο ακριβώς στο σημείο που δέχονταν επίθεση τα παιδιά, βγήκε ο οδηγός και έπιασε κατευθείαν ένα από τα παιδιά που χτυπούσαν , οι άλλοι του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της προέδρου. Η μάρτυρας περιέγραψε ακόμη: «Φαίνονταν να είχε υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, πήγαν πίσω του ...αυτός έπιασε τον Φύσσα με το το αριστερό του χέρι, είδα κάποιες κινήσεις που έκανε με το δεξί χέρι εκείνος δεν μπορούσε να αντιδράσει ...μετά από λίγο είδα που τον άφησε και πήγε προς το αυτοκίνητο ,τότε ήρθαν δύο αστυνομικοί...ακούω τότε τον Φύσσα να φωνάζει: "όχι εμένα, αυτόν πιάστε, με μαχαίρωσε στην καρδιά". Ο αστυνομικός έβγαλε έξω τον οδηγό και βγήκε και κάποιος από τη θέση του συνοδηγού».

Πρόεδρος Πως ήταν;
Μάρτυρας: Ψηλός, αδύνατος, με κοντό μαύρο μαλλί....με μαύρη μπλούζα ,έτρεξε με άλλους 2-3 να ελευθερώσουν  τον οδηγό από τους αστυνομικούς ...κάποιος κλώτσησε τον αστυνομικό .
Πρόεδρος: Αναγνωρίσατε τον συνοδηγό;
Μάρτυρας:  Μου έδειξαν φωτογραφίες  ... Δύο από αυτούς που μου έδειξαν μου ταίριαζαν στον σωματότυπο αλλά δεν ήμουν σίγουρη.
Πρόεδρος: Για δες τε τώρα...
Μάρτυρας: Θυμάμαι μόνο τον Ρουπακιά. Πρέπει να τους δω όρθιους τους άλλους
Πρόεδρος (προς κατηγορούμενους): Σηκωθείτε όρθιοι
Μάρτυρας: Ο δεύτερος με το μαύρο σακάκι (σ.σ. ο κατηγορούμενος Γ.Καζαντζόγλου) ταιριάζει στον σωματότυπου με τον συνοδηγό...

Νωρίτερα , οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν την μαρτυρία της φοιτήτριας Δήμητρας Ζώρζου ,αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Η μάρτυρας κατεδάφισε την υπερασπιστική γραμμή της συμπλοκής » είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής  υπογραμμίζοντας ότι στην κατάθεση της έκανε λόγο για «ασύμμετρη  βία, πολλά άτομα, ένοπλα, οργανωμένα που κινήθηκαν εναντίον του Παύλου Φύσσα αλλά και για εν ψυχρώ δολοφονία». Αντίθετα, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έβαλε κατά της αξιοπιστίας της κ. Ζώρζου αμφισβητώντας την αξιοπιστία της. 

Σκηνές …ροκ εκτυλίχθηκαν μετά το διάλλειμα της δίκης στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής  και μετά την καταγγελία γυναίκας και ενός αλλοδαπού δημοσιογράφου ότι δέχθηκε επίθεση από το συνήγορο υπεράσπισης Στ. Καρυδαμάτη (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Με την επανέναρξη της δίκης μετά τη διακοπή, η πρόεδρου του δικαστηρίου δεν δέχτηκε να καταχωρηθεί στα πρακτικά που τηρούνται η καταγγελία για την επίθεση και το χαστούκι σε βάρος της γυναίκας αλλά και του δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το δικαστήριο όλοι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Ειδικότερα, με την επανέναρξη της δίκης συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει το περιστατικό ....

Πρόεδρος: Αν αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα όχι σε ώρα συνεδρίασης δεν θα καταχωρηθεί
Συνήγορος : Εγώ θα κάνω τη δήλωση γιατί αφορά γεγονός για το οποίο θα υπάρξει και απόφαση  της πολιτικής αγωγής. Πρόκειται για αρκετά θλιβερό βίαιο περιστατικό στη διακοπή της δίκης, δεν είναι ευχάριστο για μας...περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη που καλύπτει τη δίκη και σε βάρος Ελληνίδας που είναι παρούσα στο κοινό, η οποία σφαλιαρίστηκε από δικηγόρο υπεράσπισης. Πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο Καρυδομάτη.
Πρόεδρος: Δεν αφορά το δικαστήριο
Συνήγορος: Γίνεται δίκη σε συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας. Ο γνωστός Καρυδομάτης σφαλιάρισε μια κοπέλα που παρακολουθεί τη δίκη επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμου και τρομοκρατίας στις όποιες η εγκληματική οργάνωση θέλει να γίνεται η δίκη. Αποχωρούμε από τη διαδικασία να μας εξασφαλίσετε  συνθήκες ασφάλειας ο Καρυδομάτης είπε ότι ο χώρος είναι δικός του. Θα ασκηθούν όλα τα νόμιμα μέσα από τα θύματα αλλά εμείς σαν πολιτική αγωγή αποχωρούμε.
Πρόεδρος: Η δήλωση σας  δεν θα καταχωρηθεί γιατί ορίζεται τι καταχωρείται στη δίκη. Δεν έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση. Τα δικαιώματα που έχει ο καθένας  ασκούνται όπως ο νόμος ορίζει. Το θέμα της αποχώρησης της πολιτικής αγωγής σας συνιστώ να μην το προχωρήσετε. Παραμείνετε να ρωτήσετε όπως παραμένει και το δικαστήριο. Ο χρόνος τρέχει και πλησιάζει η ώρα των αποφυλακίσεων , ο Φεβρουάριος έρχεται, της συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου κράτησης.
Πολιτική αγωγή : Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν θα βγει ο Ρουπακιάς
Πρόεδρος : Μην προκαλείτε χρονοτριβή

Με την εκ νέου επανέναρξη της διαδικασίας τα έδρανα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής ήταν άδεια. Η πρόεδρος κάλεσε τη μάρτυρα να συνεχίσει την  κατάθεση της αλλά εκείνη δήλωσε ότι δεν νιώθει καλά και ζήτησε να συνεχίσει στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Το αίτημα της κ. Καραγιαννίδου έγινε δεκτό και η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη. 

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της υπεράσπισης δήλωσαν πως συναινούν στη διακοπή της δίκης με την πρόεδρο του δικαστηρίου να διερωτάται απευθυνόμενη προς τις δυο πλευρές: «Αυτό το πνεύμα γιατί δεν το επιδεικνύετε συνεχώς;».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης