Ελεύθερο Wi-Fi σε 19 αρχαιολογικούς χώρους με την χορηγία της Cosmote

Ελεύθερο Wi-Fi σε 19 αρχαιολογικούς χώρους με την χορηγία της Cosmote

To Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του στην πολιτιστική χορηγία της Cosmote για την εγκατάσταση υποδομών παροχής ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 19 από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Ελεύθερο Wi-Fi σε 19 αρχαιολογικούς χώρους με την χορηγία της Cosmote
Σε συνολικά 19 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο, μέσω τεχνολογιών 3G/4G/Wi-fi. Με άλλα λόγια, στους χώρους αυτούς θα παρέχεται στους επισκέπτες ελεύθερο διαδίκτυο (internet), καθώς και τεχνολογία που θα διευκολύνει την εγκατάσταση ψηφιακών εφαρμογών ξενάγησης και περιήγησης. 

Οι παραπάνω παροχές θα γίνουν πραγματικότητα μετά την αποδοχή, από πλευράς ΚΑΣ, της σχετικής πολιτιστικής χορηγίας της Cosmote.

Η πρόταση έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τα μέλη του ΚΑΣ, όπως ο Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ο οποίος επισήμανε τη χρησιμότητα της διαδικτυακής σύνδεσης στις Κυκλάδες και ειδικά στη Δήλο, όπου ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι ανεπαρκής. 
Κλείσιμο

«Είναι ζήτημα ανθρωπιστικό να υπάρχει αυτή η σύνδεση στη Δήλο», δήλωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία εξαιρετική και πολύτιμη, η οποία θα συμβάλλει καταλυτικά και στην υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών ξεναγήσεων, που σχεδιάζονται από την Εφορεία. 

Ο όμιλος θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τις μελέτες για την ανάπτυξη του δικτύου υποδομών, τα έξοδα εγκατάστασης και κατασκευής τους, την επίβλεψη λειτουργίας τους, καθώς και τις εργασίες συντήρησης. Σε κάθε χώρο θα γίνεται αυτοψία, ενώ η μελέτη θα υποβάλλεται προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η πολιτιστική χορηγία της Cosmote αφορά το Ακρωτήρι Θήρας, τη Δήλο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Ακρόπολη Λίνδου, την Κνωσό, τους Δελφούς, την Επίδαυρο, το Σούνιο, την Ακρόπολη Μυκηνών, τη Σπιναλόγκα, τους Βασιλικούς Τάφους Αιγών, τη Δωδώνη, την Αρχαία Κόρινθο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Πιλοτικά θα λειτουργήσει αρχικά στο Ακρωτήρι Θήρας, στη Δήλο, στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ενώ από τον εκπρόσωπο της εταιρείας δεν αποκλείστηκε η δυνατότητα επέκτασης της χορηγίας και σε άλλους χώρους, πλην των 19 προαναφερθέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης