Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ - 24ωρη απεργία των πρακτόρων

Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ - 24ωρη απεργία των πρακτόρων

Πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών - «Νομίζεις Τσακαλώτο πως...έπιασες το ΛΟΤΤΟ» ένα από τα συνθήματά τους - Αντιδρούν στην επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του Οργανισμού - Αλεξιάδης: Η απόφαση είναι ειλημμένη 

Κλειστά σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ - 24ωρη απεργία των πρακτόρων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στο μέτρο επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού. 

Με σύνθημα «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε – Όχι στα μέτρα που κλείνουν πρακτορεία» και
«Νομίζεις Τσακαλώτο πως έπιασες το ΛΟΤΤΟ» οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι βάζει λουκέτο στα πρακτορεία και κλείνουν σήμερα περίπου 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα.

Κλείσιμο
Σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τους είπε ότι η απόφαση για την επιβολή τέλους είναι ειλημμένη, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια συζήτησης για το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα φορολογηθεί ο παράνομος τζόγος. 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) δηλώνει αντίθετη με το μέτρο, που προκαλεί -όπως σημειώνει- αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην πορεία που πραγματοποιείται από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών.





Οι πράκτορες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τέλους 0,05 ευρώ σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς, όπως υποστηρίζουν χαρακτηριστικά, στοχοποιείται το νόμιμο παιχνίδι ενώ παράλληλα πριμοδοτείται ο παράνομος τζόγος που καλπάζει ανενόχλητος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΠΠΠ, το μέτρο που αποφασίστηκε δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς το ειδικό τέλος καταστρέφει τον τζίρο των πρακτόρων και συνολικά θα φέρει λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος.

Η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι το ειδικό τέλος οδηγεί πάνω από 1.000 πρακτορεία στο «λουκέτο» αυξάνοντας την ανεργία. Όπως μάλιστα σημειώνει, πολλά από τα πρακτορεία που θα κλείσουν είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης λόγω των capital controls αλλά και τον ανταγωνισμό με τα στέκια του παράνομου τζόγου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης