Ουρές μέσα στη νύχτα στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων από συνταξιούχους

Ουρές μέσα στη νύχτα στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων από συνταξιούχους

Αναστάτωση από την καθυστέρηση πίστωσης των συντάξεων τους στους λογαριασμούς τους 

Ουρές μέσα στη νύχτα στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων από συνταξιούχους
Ουρές στα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, δημιούργησαν το βράδυ της Πέμπτης συνταξιούχοι, καθώς δεν έβλεπαν τα χρήματα από τις συντάξεις τους να έχουν περαστεί στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όλα ξεκίνησαν γιατί το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου δεν είχε τα 4 εκατ. ευρώ από τα 41 εκατ. που χρειαζόταν για να κάνει τις πληρωμές. Το ποσό αυτό αναμένεται να βρεθεί σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληρωμές των συντάξεων πάνε για Δευτέρα.

Ανησυχία όμως βίωσαν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ (επικουρικές), μιας και ούτε αυτοί είδαν χθες τις συντάξεις τους στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας που μίλησαν στην εφημερίδα, το πρόβλημα προκλήθηκε από το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών (ΔΙΑΣ) καθώς, όπως εκτιμούν, «μάλλον» δεν θα πρόλαβε να βάλει τα λεφτά στους δικαιούχους, επειδή η πίστωση των χρημάτων έγινε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι!

Δηλαδή αυτό που υποστηρίζει το υπουργείο είναι ότι η αιτία που χθες οι ασφαλισμένοι μέχρι τις 10 το βράδυ έξω από τα ΑΤΜ είναι το γεγονός ότι άργησαν να περάσουν τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα τα χρήματα και όχι ότι αυτά δεν υπήρχαν.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης