Βόλος: 42χρονος εξαπατούσε κόσμο μέσω του ΟΔΔΥ

Βόλος: 42χρονος εξαπατούσε κόσμο μέσω του ΟΔΔΥ

Xρησιμοποιούσε το πρόσχημα προσωπικών διασυνδέσεων με άτομο του Ο.Δ.Δ.Υ. Αττικής για δήθεν εξασφάλιση διάθεσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προς τα θύματά του σε πολύ καλές τιμές και εξασφάλιζε προκαταβολές

Βόλος: 42χρονος εξαπατούσε κόσμο μέσω του ΟΔΔΥ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απατών, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο δίμηνο στην πόλη του Βόλου και συνελήφθη, την Πέμπτη το μεσημέρι στην πόλη, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας 42χρονος. 

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από (16-10-2015) έως και σήμερα, ο 42χρονος χρησιμοποιούσε το πρόσχημα προσωπικών διασυνδέσεων με άτομο του Ο.Δ.Δ.Υ. Αττικής για δήθεν εξασφάλιση διάθεσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προς τα θύματά του σε πολύ καλές τιμές.

Ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατόρθωσε να αποσπάσει από έξι διαφορετικά άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.905) ευρώ, ως προκαταβολές για τη δήθεν επικείμενη αγορά.  

Κλείσιμο
Η παράδοση των χρημάτων από τα θύματα στο δράστη λάμβανε χώρα τόσο διά ζώσης όσο και μέσω τραπεζικών καταθέσεων, ενώ προκειμένου να γίνει πιο πειστικός, ο 42χρονος τους ζητούσε να συντάξουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις περί δήθεν συμμετοχής τους σε δημοπρασίες του Ο.Δ.Δ.Υ. 

Ως προς το χρονικό της σύλληψής του, σήμερα το μεσημέρι προκαθορίστηκε ραντεβού μεταξύ του δράστη και ενός από τα θύματά του 40 ετών. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο δράστης παρέλαβε από τον 40χρονο το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, ως έξοδα για μεταφορά οχήματος που δήθεν είχε αγοράσει, από την Αθήνα στο Βόλο. 

Από την κατοχή του δράστη, καθώς και κατά τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ
-το κινητό του τηλέφωνο, ως μέσο επικοινωνίας με τα θύματά του
-δεκατρείς υπεύθυνες δηλώσεις των θυμάτων 
-πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που σχετίζονται με την υπόθεση  

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: e-volos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης