Κομοτηνή: Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες αποτελεί ασπίδα προστασίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Κομοτηνή: Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες αποτελεί ασπίδα προστασίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Η παραμονή κάθε γυναίκας μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες με δυνατότητα παράτασης εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι

Κομοτηνή: Ξενώνας για κακοποιημένες γυναίκες αποτελεί ασπίδα προστασίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του δήμου Κομοτηνής έχει φιλοξενήσει στους 21 μήνες της λειτουργίας του, 41 άτομα από τα οποία οι 22 ήταν γυναίκες και τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας», όπως είναι η πλήρης ονομασία του, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και μέσα από το έργο «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας» που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων.

Ο ξενώνας λειτουργεί καθημερινά, όλο το 24ωρο και παρέχει στις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε να αντιμετωπίσουν τόσο τα προβλήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη συνθήκη όσο και τις τραυματικές τους εμπειρίες.

Κλείσιμο
Το προσωπικό που διαθέτει ο ξενώνας αποτελείται από ένα στέλεχος διοικητικής υποστήριξης, μία κοινωνική λειτουργό και μια υπάλληλο γενικών καθηκόντων. Τα στελέχη της δομής υποδέχονται και προστατεύουν κάθε γυναίκα που έχει υποστεί μορφή βίας: σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική καθώς και θύματα trafficking ανεξαρτήτως ηλικίας, θρησκείας και εθνικότητας.

Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν 6 δίκλινα δωμάτια, ένα τετράκλινο, ένα δίκλινο δωμάτιο ΑΜΕΑ, χώρο ψυχαγωγίας και βοηθητικούς χώρους. Η παραμονή κάθε γυναίκας μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες με δυνατότητα παράτασης εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας καθώς και διεύθυνση του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, είναι απόρρητα. Μπορεί κανείς όμως να απευθυνθεί για να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του ξενώνα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής και στο τηλέφωνο 25310 82063 είτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων στο τηλέφωνο 25310 33290 είτε στην Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης