Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά

Ισχυρές καταιγίδες και νοτιάδες αναμένονται από τις βραδινές ώρες, ενώ την αύριο θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά - Δεμένα τα πλοία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κυλλήνη

Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, που θα δεχθούν το πρώτο κύμα της νέας κακοκαιρίας, ενώ αναμένεται και νέα ενίσχυση των νοτιάδων, που θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στα πελάγη. Η νέα κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης και τη νύχτα θα επεκταθεί στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Αύριο, 
Παρασκευή,
Κλείσιμο
οι ισχυρές καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να πλήττουν την Δυτική Ελλάδα, ενώ βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Hπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

Το Σάββατο
οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που θα εξασθενίσουν όμως από το βράδυ. Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. 

Μάλιστα, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν κατά περιόδους, ενώ οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. 


Δεμένα τα πλοία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Κυλλήνη
Επίσης, δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Κυλλήνης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο και σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει έως τις 02.00 οπότε αναμένεται νέο δελτίο καιρού. Οι άνεμοι που πνέουν, τοπικά φθάνουν τα 8 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Ιονίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης