Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Ένταση των φαινόμενων από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα - Νότιοι άνεμοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση - Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ένταση των φαινομένων από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση και βορειοδυτικοί 5 με 7 στο Ιόνιο που βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με τάση ενίσχυσης από το βράδυ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 1179 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά θα είναι ισχυρές, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι το μεσημέρι θα στραφούν εκ νέου σε νότιου 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι ανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.   Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λευκάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης