Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες

βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται ήδη πριν τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη από τα δυτικά με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Την Πέμπτη ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά θα επιδεινωθεί εκ νέου με ισχυρά φαινόμενα, ενώ την Παρασκευή θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πιο αναλυτικά:

Σήμερα βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται ήδη πριν τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Μέχρι το μεσημέρι οι καταιγίδες θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα ενταθούν σημαντικά σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι σταδιακά στα επίπεδα των 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται τόσο η πόλη της Αθήνας, όσο και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα εντονότερα φαινόμενα να τοποθετούνται χρονικά κυρίως μετά το μεσημέρι.

Κλείσιμο
Την Πέμπτη 26/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στης Δυτική Ελλάδας. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν σημαντικά και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους μέχρι θα ενισχυθούν εκ νέου κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή 27/11 θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ μεγάλη ύψη κύματος αναμένονται στο Ιόνιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης