Επένδυση ζωής από την ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία Παίδων

Επένδυση ζωής από την ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία Παίδων

Μία νέα σελίδα γυρίζει για τα δύο νοσοκομεία Παίδων της χώρας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», έπειτα από την πλήρη ανακαίνιση των χώρων τους με χορηγία από την ΟΠΑΠ

Επένδυση ζωής από την ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία Παίδων
Μία νέα σελίδα γυρίζει για τα δύο νοσοκομεία Παίδων της χώρας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», έπειτα από την πλήρη ανακαίνιση των χώρων τους με χορηγία από την ΟΠΑΠ, προς όφελος του συστήματος υγείας και ιδίως των μικρών νοσηλευόμενων.

Η παράδοση των ανακαινισμένων ορόφων έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ, τη Διοίκηση των νοσοκομείων και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι μια πολύ καλή ημέρα για τη Δημόσια Υγεία. Σε ένα περιβάλλον με πολλαπλά προβλήματα και συσσωρευμένες, ακάλυπτες ανάγκες, μία θετική εξέλιξη όπως είναι η δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι της δημοσίας περίθαλψης, ως πολίτες αυτής της χώρας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να υπάρχουν τέτοιες αναλαμπές αισιοδοξίας και ελπίδας. Μέρες όπως η σημερινή κρατούν ζωντανή την ελπίδα και μας δίνουν τη δύναμη να προχωρήσουμε στο μέλλον» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κατά την τελετή παραλαβής του σημαντικού αυτού έργου.

Την τελετή εγκαινίων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό,  η πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», κυρία Μαριόγκα Φραγκάκη και ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Μάνος Παπασάββας.

Την αξία αυτού του έργου τόσο για το σύστημα υγείας όσο και για την κοινωνική προσφορά του ΟΠΑΠ επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, κ. Ζίγκλερ.
Κλείσιμο



«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι, που ένα τόσο σημαντικό έργο για την Υγεία  και το οποίο αφορά στο πιο πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τα παιδιά, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της σημαντικής μας πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, ακολουθώντας την μακρά παράδοσή μας στην κοινωνική προσφορά. Σε μια δύσκολη περίοδο, η ΟΠΑΠ παραμένει πιστή στις αξίες της υπευθυνότητας και της καινοτομίας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που έχουν σημαντικό και ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι με αυτό το έργο «κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ» για τα παιδιά και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο κ. Ζίγκλερ.

O κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Παπασάββας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ  για την ανακαίνιση των Νοσηλευτικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και εξέφρασε την ελπίδα του για τη συνέχιση της συνεργασίας αυτής και στο μέλλον με την ανάληψη νέων δράσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κυρία Φραγκάκη ευχαρίστησε τον Οργανισμό για τη χορηγία του και δήλωσε αισιόδοξη ότι το παράδειγμα της ΟΠΑΠ θα το μιμηθούν και άλλοι χορηγοί, ενεργούντες πάντα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας.



Ένα έργο πνοής στα νοσοκομεία Παίδων

Τον Απρίλιο του 2014, η εταιρεία ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης των Νοσοκομείων, το μεγαλόπνοο αυτό έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος με την ολοκλήρωση του έργου, είναι τα δύο δημόσια εξειδικευμένα νοσοκομεία, που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών από όλη την Ελλάδα, να προσφέρουν ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, στους δύο υπερσύγχρονους πλέον ορόφους των νοσοκομείων έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους.

Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, καθώς και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων.

Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 34 κλινών και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας.

Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και Γραφειακού Εξοπλισμού και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης