Τριήμερο πένθος για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο

Τριήμερο πένθος για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο

Ο δήμος Λέσβου καταγγέλλει ότι μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση οι ηγέτες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρακολουθούν το δράμα χωρίς τέλος, όντες ανήμποροι να δώσουν μία οριστική λύση

Τριήμερο πένθος για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο
Τριήμερο πένθος κηρύσσει ο δήμος Λέσβου στη μνήμη όλων εκείνων των ανθρώπων που τα όνειρά τους για μία καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο σταμάτησαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, που έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ψυχών. Η κίνηση αυτή στη Λέσβο, που έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη προσφυγική ροή σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά, γίνεται ως μία προσπάθεια αφύπνισης της Ευρώπης, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο δήμος Λέσβου καταγγέλλει ότι μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση οι ηγέτες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρακολουθούν το δράμα χωρίς τέλος, όντες ανήμποροι να δώσουν μία οριστική λύση. Μιλάει, επίσης, για ένα ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές και ζητά από τους αρμοδίους να αναλάβουν δράση, ώστε να μη χαθεί καμία άλλη ζωή τόσο άδικα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο δήμος Λέσβου για να τιμήσει την μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων καλεί τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στην τέλεση δέησης που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 17:00 στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα, από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπους όλων των εκκλησιών. 

Κλείσιμο
«Σε αυτή την άκρως συμβολική κίνηση, θέλουμε να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, στεκόμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στους εγκληματίες που στέλνουν καθημερινά στο θάνατο μητέρες και μικρά παιδιά. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των σύγχρονων δουλεμπόρων - εγκληματιών και υπέρ της επέμβασης για την πάταξη της δολοφονικής δράσης τους», επισημαίνει σχετικά ο δήμος Λέσβου.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης