Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Δεν έχουμε πια πού να θάψουμε τους νεκρούς πρόσφυγες

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Δεν έχουμε πια πού να θάψουμε τους νεκρούς πρόσφυγες

Παραμένουν άταφες πάνω από 20 σοροί προσφύγων από τα τελευταία ναυάγια - Τα νεκροταφεία του νησιού που είχαν καθοριστεί για το σκοπό αυτό δεν έχουν άλλους χώρους

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Δεν έχουμε πια πού να θάψουμε τους νεκρούς πρόσφυγες
Περισσότερες από 20 είναι οι άταφες σοροί προσφύγων που ανασύρθηκαν νεκροί από τα πρόσφατα ναυάγια στην Μυτιλήνη. Τα νεκροταφεία του νησιού που είχαν οριστεί για το σκοπό αυτό είναι πλέον γεμάτα και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση, που ολοένα και χειροτερεύει, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή και το νεκροτομείο είναι γεμάτο, μέχρι την ταφή τους οι σόροι μπαίνουν σε ένα ειδικό αυτοκίνητο με ψύξη.

Προκειμένου να βρεθεί λύση, όπως είπε ο μητροπολίτης, γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία με τον δήμο και τον διοικητή του νοσοκομείου, να δοθεί μέρος (2 στρέμματα) του κτήματος που είναι δίπλα στο κοιμητήριο, συνολικής έκτασης 15 στρεμμάτων.

Κλείσιμο
Εξήγησε, ωστόσο, ότι το κτήμα ανήκει «σε ένα κληροδότημα του νοσοκομείου» και αν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης