Δήμαρχος Γαλατσίου για πρόσφυγες: «Έχουμε υπερβάλει εαυτόν. Να αδειάσει ο χώρος»

Δήμαρχος Γαλατσίου για πρόσφυγες: «Έχουμε υπερβάλει εαυτόν. Να αδειάσει ο χώρος»

Αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα - Καταγγέλλει ελλείψεις τροφίμων για τη σίτισή τους, ενώ μιλά και για αρρώστιες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν

Δήμαρχος Γαλατσίου για πρόσφυγες: «Έχουμε υπερβάλει εαυτόν. Να αδειάσει ο χώρος»
«Έχουμε υπερβάλει εαυτόν» δηλώνει ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος αναφορικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ από την αρχή του μήνα.

Στα όρια της εξάντλησης μετά και την πρωινή ένταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει άμεσα ο ίδιος και οι υπηρεσίες του, λόγω της ανεπαρκούς κάλυψης της πρωινής σίτισής των «φιλοξενουμένων», αδημονεί να εκπληρωθεί η υπόσχεση του αρμόδιου υπουργού για την απομάκρυνση τους στο τέλος του μήνα.

«Θα υπομείνω μέχρι το Σάββατο το βράδυ» δηλώνει και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει πλέον άλλη ανοχή και αντοχή. Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία αυτής της κατάστασης, την οποία αναγνωρίσαμε ως σοβαρό εθνικό θέμα και τη «σηκώσαμε στην πλάτη μας». Συμφωνήσαμε για έναν μήνα, ευελπιστώ ότι θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και το πιστεύω αντίθετα από όλους τους άλλους». Σε ερώτηση μας, εάν προσέβλεπε σε οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν ήρθε ή καθυστερεί, ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ζητήσαμε χρήματα ούτε και θέλουμε να πάρουμε. Απλά προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε για ένα μήνα. Αυτό μόνο».

Κλείσιμο
Η πρωινή ένταση προήλθε από τις ελλείπεις μερίδες του πρωινού, τις οποίες απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. «Ήταν 1000 αντί για 1500, τις οποίες έπρεπε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μη γίνει η καθιερωμένη πρωινή καταμέτρηση» σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και συμπληρώνει: «Βεβαίως, όπως διαπιστώσαμε, η δυσλειτουργία προκλήθηκε από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Αττική. Διότι αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του ρεύματος αποχώρησης των προσφύγων και μεταναστών από στις εγκαταστάσεις του ΠΑΛΑΙ και την αύξηση της εισροής».

«Την Δευτέρα είχαμε 150 άτομα, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αυξήθηκαν στους 1300 και 1500» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Συγχαίρει τις κοινωνικές υπηρεσίες, την Εκκλησία και τους εθελοντές, οι οποίο συχνά υπερβάλλουν των δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν όλο αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο παραμένει ανένδοτος στην παράταση της «φιλοξενίας».

«Αντιμετωπίζουμε συνεχώς και τις αρρώστιες και τις πολύμορφες ανάγκες που παρουσιάζονται» σημειώνει. Αναφερόμενος στο περιστατικό των δύο παιδιών που έφθασαν βαριά χτυπημένα από την βάρκα στη Λέσβο, για τα οποία υπήρξε «ευτυχώς» άμεση φροντίδα τους, αντιστρέφει την εικόνα λέγοντας: «Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν δεν βρίσκαμε άμεση βοήθεια».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, κατά τη χθεσινοβραδινή του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι το Γαλάτσι και το Ελληνικό θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτόν αναζητούνται νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης