Οι βομβιστές της Καλαμάτας ήθελαν να ζήσουν στο βουνό και να χτυπήσουν τη μασονία

Οι βομβιστές της Καλαμάτας ήθελαν να ζήσουν στο βουνό και να χτυπήσουν τη μασονία

Είχαν προμηθευτεί οπλισμό για τα επόμενα χτυπήματα που σχεδίαζαν σε αστυνομικές και κρατικές υπηρεσίες, αλλά και εξοπλισμό για να ζήσουν στον Ταΰγετο - Χτύπησαν το άγαλμα του Παλαιολόγου ως εκφραστή του «ανθελληνικού Βυζαντίου»

Οι βομβιστές της Καλαμάτας ήθελαν να ζήσουν στο βουνό και να χτυπήσουν τη μασονία
Θα έκαναν κατάλυμά τους το βουνό και θα κατέβαιναν από αυτό μόνο για να οργανώσουν νέες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι πέντε βομβιστές που συνελήφθησαν για τις διαδοχικές εκρήξεις στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά!

Ο 52χρονος ηλεκτρονικός από την Καλαμάτα και οι τέσσερις συνεργοί του ηλικίας 28 ως 34 χρόνων από τη Δράμα, δήλωσαν στους αστυνομικούς της Ασφαλείας ότι είναι μέλη της... Ομάδας Ε και ότι χτύπησαν την τράπεζα για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον καπιταλισμό και τη μασονία, ενώ το άγαλμα του τελευταίου αυτοκράτορα Παλαιολόγου ως εκφραστή του ανθελληνικού Βυζαντίου!

Είπαν, ακόμη, ότι σχεδίαζαν να τοποθετήσουν ανάλογους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, σε αστυνομικές υπηρεσίες και σε κρατικές υπηρεσίες, εφορίες και τράπεζες! Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τους σκοπούς τους, καθώς βρήκαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν αρκετά εκρηκτικά και άλλα σύνεργα για την κατασκευή βομβών!

Όπως διαπιστώθηκε, πράγματι η ομάδα των πέντε είχε εφοδιασθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για διαβίωση στα ορεινά, αλλά δεν είχε προλάβει να τον μεταφέρει. Οι βομβιστές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που τους άσκησε δίωξη για πρόκληση εκρήξεων και κατοχή εκρηκτικών υλών και διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στην ανακρίτρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης