Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού, περιμένουμε στην Αττική -  Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου - Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές  στη Θεσσαλονίκη - Ύφεση προβλέπεται από το Σαββατοκύριακο


Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές αλλά και τον θάνατο ενός 40χρονου στο Μενίδι θα συνεχιστούν και σήμερα με χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. 

Συγκεκριμένα προβλέπεται κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, 

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βελτίωση από το μεσημέρι και μετά στα βορειοδυτικά, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και κατά τόπους πολύ θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νότιο Ιόνιο ασθενείς και από το βράδυ βορειοανατολικοί έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι ενισχυόμενοι από το μεσημέρι και μετά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις.


Δρόμοι πλημμυρισμένοι, δέντρα που ξεριζώθηκαν, σπίτια που κατέρρευσαν, άνθρωποι που κινδύνευσαν να πνιγούν από ρέματα που τους παρέσυραν και ένας νεκρός στο Μενίδι είναι ο απολογισμός από την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση, στα νότια βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ιχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο



Ύφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά πάνω από το Αιγαίο, ενώ η επικράτηση κατά τόπους θυελλωδών βοριάδων, θα γίνει η αιτία η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή πτώση, αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κυριακή και στα νησιά του Αιγαίου. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 24/10 στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο και Κεντρικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Ανατολικό Κρητικό, τις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και δε θα ξεπεράσουν στα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 βαθμούς.

Την Κυριακή 25/10 ο καιρός, με εξαίρεση την Κρήτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι βελτιωμένος χωρίς βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο με μέγιστη ένταση τα 7 και κατά τόπους τα 8 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης