ΟΑΕΔ: Μικρή πτώση της ανεργίας το Σεπτέμβριο

ΟΑΕΔ: Μικρή πτώση της ανεργίας το Σεπτέμβριο

Ανυποχώρητο στο 56,59% το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων

ΟΑΕΔ: Μικρή πτώση της ανεργίας το Σεπτέμβριο
Κατά 37.707 άτομα μειώθηκαν οι άνεργοι μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για το μήνα Σεπτέμβριο 2015. 

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 930.393 άτομα, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η λίστα των ανέργων αριθμούσε 968.100 άτομα. 

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο του 2015, η λίστα των ανέργων μίκρυνε κατά 15.746 άτομα. Το παράδοξο, ο Σεπτέμβριος να δίνει θετικότερα αποτελέσματα συγκριτικά με τον «κατεξοχήν τουριστικό Αύγουστο» φέτος, οφείλεται στα capital controls και στη μουδιασμένη αντίδραση πολλών επιχειρήσεων που απέλυσαν ή δεν προσέλαβαν προσωπικό. 

Κλείσιμο
Πάντως, ανυποχώρητο στο 56,59% παραμένει το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων.

Την ίδια ώρα, τραγικά μικρός είναι ο αριθμός των ανέργων που εισπράττουν επίδομα από τον οργανισμό, ενώ το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 (αφορά στον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 114.083 άτομα, από τα οποία οι 110.643 (ποσοστό 96,98%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 3.440 (ποσοστό 3,02%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Πίνακας με τα στοιχεία 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης