Γονείς ζητούν από τον Τσίπρα να καταργήσει τον υψηλό ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Γονείς ζητούν από τον Τσίπρα να καταργήσει τον υψηλό ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Απαριθμούν τις βλαπτικές συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο μέτρο - «Χιλιάδες παιδιά θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο», αναφέρει η επιστολή, επισημαίνοντας ότι  «στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα επικρατήσει η ανεργία» 

Γονείς ζητούν από τον Τσίπρα να καταργήσει τον υψηλό ΦΠΑ στα ιδιωτικά
Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, σχετικά με την επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Στην επιστολή οι γονείς «των 85.000 μαθητών και μαθητριών, που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία» αναφέρουν πως «είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρήσετε τη δέσμευσή σας και θα προχωρήσετε άμεσα στην κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης».

«Αντιλαμβανόμαστε ασφαλώς την ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, ώστε να μην υπάρξουν κενά στον κρατικό προϋπολογισμό. Θεωρούμε όμως - και πιστεύουμε ότι ως γονιός συμφωνείτε μαζί μας - ότι κανένα ισοδύναμο δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την ηρεμία των παιδιών μας, στα οποία το ενδεχόμενο αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα», επισημαίνουν στην επιστολή τους και προσθέτουν:  

Κλείσιμο
«Γνωρίζετε καλά, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα έχει πολλές και εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες : 

- Για χιλιάδες παιδιά, που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο. 

- Για τη Δημόσια Εκπαίδευση, που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξημένου αριθμού μαθητών και μαθητριών, με αντίστοιχη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. 

- Για εκατοντάδες εργαζόμενους κι εργαζόμενες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα βρεθούν στην ανεργία. 

- Για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που θα δούμε να ανατρέπεται πλήρως ο οικογενειακός μας προγραμματισμός». 

«Όλα αυτά πρέπει και μπορούν να αποφευχθούν, με την κατάργηση του μέτρου. Υπολογίζουμε σε σας, ώστε αυτό να γίνει άμεσα. Όχι μόνο γιατί ως πολιτικός πρεσβεύετε το νέο, ενώ η αθέτηση δεσμεύσεων χαρακτηρίζει το παλιό, αλλά και γιατί αυτό είναι και σωστό και δίκαιο», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης