Καταργείται η ομάδα «ΔΕΛΤΑ» της Αστυνομίας

Καταργείται η ομάδα «ΔΕΛΤΑ» της Αστυνομίας

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ το ενδεχόμενο διέλευσης τζιχαντιστών από τη χώρα μας - Τόσκας: «Έχουμε το νου μας και ανταλλάσσουμε πληροφορίες με ξένες υπηρεσίες» - Ανακοίνωσε την κατάργηση και της ελίτ των αστυνομικών


Καταργείται η ομάδα «ΔΕΛΤΑ» της Αστυνομίας
Αναδιάρθρωση της αστυνομίας χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό πλαίσιο, κατάργηση της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» από σήμερα, και των υπηρεσιών-ελίτ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολιτη, Νίκος Τόσκας. 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό, προαναγγέλλοντας την ενίσχυση των αστυνομικών στα ακριτικά νησιά, την αγορά μηχανημάτων καταγραφής και την άφιξη 600 αστυνομικών της  Frontex μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας ο  υπουργός επεσήμανε ότι «θα λειτουργήσουμε με βάση την αποτελεσματικότητα, λέμε “όχι” στα αστυνομικά τμήματα των 6 και 8 αστυνομικών, λιγότερη καταστολή και περισσότερη αστυνόμευση σε φτωχές περιοχές».

Κλείσιμο
Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι θα καταργήσει δομές που δημιουργήθηκαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν υπηρεσίες-ελίτ στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέροντας ως παράδειγμα τους πυροτεχνουργούς που αυτή τη στιγμμή είναι 70 άτομα , όταν στο Λονδίνο είναι μόλις 15 και τους 2.700 ένστολους που έχουν αποσπαστεί στη φύλαξη πολιτικών προσώπων και επιχειρηματιών. «Ορτντινάτσες  αστυνομικούς δεν θα δεχτώ» είπε χαρακτηριστικά  υπονοώντας ότι πολλοί αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στη φύλαξη υποτιθέμενων στόχων δεν ασχολούνται με τα καθήκοντά τους.

Για την ομάδα «ΔΕΛΤΑ» όπου υπήρξαν πολλές καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά, ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε την κατάργηση της από σήμερα λέγοντας ότι ένα μέρος των αστυνομικών θα ενισχύσει τις υπηρεσίες των αστυνομικών  της ΟΠΚΕ και ένα μέρος τα ΜΑΤ. 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η ΕΥΠ πρέπει να στελεχωθεί με προσωπικό υψηλού επιπέδου, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των 350.000 προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που μπήκαν στη χώρα μας από τις αρχές Ιανουαρίου είπε ότι «έχουμε το νου μας και παρακολουθούμε καταστάσεις και πρόσωπα, ανταλλάσσουμε πληροφορίες με ξένες υπηρεσίες για το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές να πέρασαν τα σύνορά μας». 

Τέλος, για τις περιοχές της Ελλάδος όπου η αστυνομία δεν μπορούσε να πλησιάσει όπως τα Εξάρχεια είπε ότι αυτό θα προσπαθήσει να το σπάσει ζητώντας συνεργασία με τους κατοίκους των περιοχών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης