Ένταση στη συνάντηση του Φίλη με την ΟΛΜΕ

Ένταση στη συνάντηση του Φίλη με την ΟΛΜΕ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κυρίως της ειδικής αγωγής διέκοψαν τη συνάντηση και ζήτησαν απαντήσεις από τον υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα στα ειδικά σχολεία - «Κι εγώ το ίδιο» απάντησε στους διαμαρτυρόμενους εκπαιδευτικούς που είπαν ότι είναι κατά του Μνημονίου

Ένταση στη συνάντηση του Φίλη με την ΟΛΜΕ
Με εντάσεις ξεκίνησαν οι διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προτίμησε να πάει ο ίδιος στα γραφεία της ΟΛΜΕ και όχι να συναντήσει την ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών στο γραφείο του, όπως συνηθιζόταν. 

Κλείσιμο


Ωστόσο λίγο πριν συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναπληρωτές καθηγητές σε έντονο ύφος ζήτησαν από τον υπουργό άμεση λύση για τα κενά στα σχολεία.  Οι εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πολλά σχολεία υπολειτουργούν ενώ ήδη υπάρχουν εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες.



Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι η παιδεία είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και θα λυθεί το πρόβλημα έως το τέλος της εβδομάδας. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το πρόβλημα με τα κενά είναι χρόνιο και δεν λύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ακολούθησε και έντονος διάλογος για τα προβλήματα στα ειδικά σχολεία που ακόμα δεν έχουν προσωπικό.


Ο κ. Φίλης θα συναντηθεί και με το ΔΣ της ΔΟΕ προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα των δασκάλων.





Υπάρχουν δυνατότητες για να καλυτερέψει η εκπαίδευση

«Στόχος της συνάντησης ήταν να καταγράψουμε τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης. Τώρα το πρώτο είναι αυτό της λειτουργίας των σχολείων. Έχουμε προχωρήσει στην πρόσληψη 12.000 αναπληρωτών και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ώστε να καλυφθούν σύντομα όλα τα κενά» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι κατά προτεραιότητα «θα ξεκινήσουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά του χρόνου».

Ερωτηθείς για το τι συνέβη με τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών που διέκοψαν για κάποια ώρα τη συνάντηση ο κ. Φίλης είπε ότι ήταν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ που είπαν ότι είναι κατά του Μνημονίου. «Κι εγώ κατά του Μνημονίου είμαι αλλά εδώ μιλάμε για τους καταναγκασμούς. Από εκεί και πέρα έχουμε δυνατότητες και αυτές αναζητούμε για να προχωρήσουμε σε πρόγραμμα αναβάθμισης της εκπαίδευσης».

Χαρακτήρισε, δε, υπερβολές τα όσα είπαν οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί ότι καταστρέφεται η εκπαίδευση με το τρίτο Μνημόνιο. «Όχι, υπάρχουν δυνατότητες για να καλυτερέψει η εκπαίδευση και ο καλύτερος κανόνας είναι ο σεβασμός στον δάσκαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης