Η γοητεία της υποψήφιας πρώτης κυρίας της Ν.Δ.

Η γοητεία της υποψήφιας πρώτης κυρίας της Ν.Δ.

Nέες, όμορφες και δυναμικές, οι κυρίες Βλάχου και Μανωλίδου παρά την αυτόνομη επαγγελματική τους πορεία, στηρίζουν τους συζύγους τους μέσα και έξω από τον πολιτικό στίβο, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που κορυφώνεται η προεκλογική κούρσα της διαδοχής

Η γοητεία της υποψήφιας πρώτης κυρίας της Ν.Δ.
Αν και φαινομενικά διατηρούν αποστάσεις από την πολιτική, οι δύο (εκ των τεσσάρων) υποψήφιες κυρίες προέδρου έχουν τον τρόπο τους να στηρίζουν τους συντρόφους τους στις εκάστοτε αναμετρήσεις. Η Ευγενία Μανωλίδου και η Ελεάνα Βλάχου, σύντροφοι του Αδωνη Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι η ήρεμη δύναμη πίσω από τους διεκδικητές της προεδρίας της Ν.Δ., καταφέρνοντας να προσδίδουν έξτρα πόντους στο προφίλ των συζύγων τους με την ίδια μαεστρική ισορροπία που επιδεικνύουν ισορροπώντας σε ψηλοτάκουνες γόβες.

Αμφότερες νέες, εμφανίσιμες και με αυτόνομη επαγγελματική πορεία, οι σύζυγοι των υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ. καταφέρνουν με επιδέξια ισορροπία να έχουν ενεργό πλην διακριτικό ρόλο στις εκάστοτε πολιτικές μάχες των συντρόφων τους. Είτε κάνοντας χρήση των social media και εξασφαλίζοντας ένα ήρεμο και εύρυθμο οικογενειακό περιβάλλον, όπως στην περίπτωση της Ευγενίας Μανωλίδου, είτε αναλαμβάνοντας την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις ως το άτυπο δεξί χέρι, όπως στην περίπτωση της Ελεάνας Βλάχου, το σίγουρο είναι ότι οι δύο υποψήφιες κυρίες προέδρου είναι η κινητήριος δύναμή τους - εκτός από απάνεμο και ασφαλές λιμάνι τους. Με επιπλέον όπλο τη φωτογένειά τους, η οποία κάνει τα φωτογραφικά φλας να αστράφτουν άμα τη εμφανίσει τους δίπλα στους συζύγους τους, οι επίδοξοι πρόεδροι έχουν κάθε λόγο να χαίρονται εφόσον το επικοινωνιακό τους όπλο βρίσκεται στη βέρα τους.


Κλείσιμο
 
Ελεάνα Βλάχου
Διακριτική και αυθόρμητη, έχει ήδη δικαιώσει την απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να τη χρίσει το  δεξί του χέρι,και «εξ απορρήτων» σύμβουλό του για το επικοινωνιακό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας





Στα εγκαίνια του νέου γραφείου του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. στην Αθήνα, πλήθος φίλων και συνεργατών του Απόστολου Τζιτζικώστα είχε κατακλύσει τον χώρο στη στοά της Πανεπιστημίου, δίνοντας ευχές, ανταλλάσσοντας χειραψίες και εκδηλώνοντας ένθερμα την υποστήριξή του για την εκλογή του.

Αν και πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν εκ των πραγμάτων ο 37χρονος πολιτικός, η σύζυγός του Ελεάνα Βλάχου ήταν αυτή που κέρδισε την περισσότερη προσοχή και κυρίως τα βλέμματα. Κομψή, ευγενική και με επικοινωνιακή άνεση, υποδεχόταν τον κόσμο, συνομιλούσε με όλους και στεκόταν διακριτικά δίπλα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στους φωτογράφους που είχαν στρέψει τις κάμερες εμμονικά πάνω της δεν χάλασε κανένα χατίρι, ούτε όμως και στους πολιτικούς φίλους του συζύγου της που της ζήτησαν να βγάλουν selfie. Ντυμένη κάζουαλ, με ένα μαύρο σακάκι και ριγέ πουκάμισο, βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της, στην πρώτη του ουσιαστικά προεκλογική εκδήλωση για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας. Και όπως φαίνεται θα είναι παρούσα και στις επόμενες, αφού η ίδια ετοιμάζεται να τον υποστηρίξει ενεργά στην κούρσα της διαδοχής.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», ο Απόστολος Τζιτζικώστας την έχει χρίσει δεξί του χέρι, καθώς έχει αναλάβει όλο το επικοινωνιακό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας και ειδικότερα την επαφή με τον κόσμο, ενώ θα βρίσκεται καθημερινά στο εκλογικό κέντρο της οδού Τσιμισκή όπου θα υποδέχεται και θα συζητά με τους υποστηρικτές του ακόμη και όταν αυτός απουσιάζει. Εν ολίγοις αναλαμβάνει τον ρόλο της θεσσαλονικάρχισσας, έχοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη και συνεχή φυσική παρουσία στο εκλογικό κέντρο της συμπρωτεύουσας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Βλάχου θα ασχοληθεί με τον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Η ίδια έχει ήδη κολλήσει επικοινωνιακά ένσημα, αποκτώντας και την απαραίτητη εμπειρία, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκλογικής καμπάνιας του συζύγου της για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα του υποψηφίου προέδρου αναμένεται πολύ βαρύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και ορίστηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή. Μέχρι τότε, η Ελεάνα Βλάχου θα τον συνοδεύει σε αρκετούς σταθμούς της περιοδείας του. Ηδη τον ακολούθησε στην Πάτρα, στην πρώτη του προεκλογική για την προεδρία της Ν.Δ. ομιλία, ενώ επόμενοι προορισμοί για εκείνη θα είναι ο Βόλος, τόπος καταγωγής της μητέρας της, και η Τρίπολη, απ’ όπου προέρχεται η οικογένεια του πατέρα της.



Ο επόμενος μήνας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και για εκείνη, κάνοντας συνεχή ταξίδια μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου διατηρεί και τις προσωπικές της επιχειρηματικές δραστηριότητες: την οικογενειακή επιχείρηση, μια βιοτεχνία ρούχων στο Καλοχώρι, αλλά και τα τρία καταστήματα γνωστής αλυσίδας καφέ στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και στη Χαλκιδική. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η φιλανθρωπική της δραστηριότητα, αφού από τον περασμένο Απρίλιο ασχολείται ενεργά με τον σύλλογο «Make a Wish», το σίγουρο είναι ότι το ζεύγος Τζιτζικώστα - Βλάχου θα είναι συνεχώς επί ποδός. Λένε, επίσης, ότι η ίδια στη μάχη του συζύγου της για την ανάληψη της προεδρίας είναι πρόθυμη να αναλάβει, εκτός από το επικοινωνιακό μέρος, ακόμα και τη γραμματειακή υποστήριξη εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη.

 

Με τους συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου διατηρεί άψογες σχέσεις. Μιλάει μαζί τους καθημερινά -πάντοτε στον ενικό- και φροντίζει η παρουσία της στα γραφεία να μην είναι η τυπική αλλά να παράγει και έργο. Σηκώνει τηλέφωνα, κρατάει σημειώσεις, στέλνει mail και συμμετέχει σε όλες τις σχετικές διαδικασίες. Στην πρώτη, πάντως, προσωπική επαφή με τους πολιτικούς φίλους του κ. Τζιτζικώστα βαθμολογήθηκε με άριστα. Από τη μία η κομψή και ευχάριστη παρουσία της και από την άλλη η διακριτικότητα και ο αυθορμητισμός της δικαίωσαν την επιλογή του συζύγου της να τη χρίσει δεξί του χέρι.



Χαιρετούσε εγκάρδια τους παρευρισκομένους και συμμετείχε με άνεση στα διάφορα πολιτικά πηγαδάκια που στήθηκαν στους χώρους των νέων γραφείων. Στα εγκαίνια παρόντες ήταν και τα δύο αδέλφια του υποψήφιου προέδρου, ο Μιχάλης και ο Μανώλης Τζιτζικώστας, οι οποίοι έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία Μακεδονική Φάρμα στη Βραχιά Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα, τα δύο αδέρφια του ήταν οι πιο κοντινοί του άνθρωποι, ο πιο στενός πυρήνας από τους υποστηρικτές και συμπαραστάτες του. Σε αυτούς έχει πλέον προστεθεί και η Ελεάνα, σταθερός συνοδοιπόρος και σύντροφος - εντός και εκτός σπιτιού.




 
Ευγενία Μανωλίδου
Αν και δηλώνει «οπισθοφυλακή» του Αδωνη Γεωργιάδη, κρατά γερά τα σκήπτρα της οικογενειακής ηρεμίας και δεν διστάζει να αφήσει για λίγο στην άκρη την καριέρα της προκειμένου να αφοσιωθεί στην ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους




Η σύζυγος του Αδωνη Γεωργιάδη είναι ομολογουμένως ένα πολύπλευρο ταλέντο που καταφέρνει να κινείται με ευλυγισία είτε κατευθύνοντας με την μπαγκέτα της μουσικές ορχήστρες είτε χορεύοντας με χάρη όπως στο «Dancing with the stars» είτε παρουσιάζοντας εκπομπές (Master Chef κ.τ.λ.) είτε ως ραδιοφωνική παραγωγός είτε περπατώντας σε πασαρέλες, όπως πρόσφατα για το σχεδιαστικό δίδυμο Nikos - Takis.



Η όμορφη μαέστρος ό,τι και αν κάνει, το κάνει καλά, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ακόμα και αν δεν κάνει τίποτα όλοι λατρεύουν να ασχολούνται μαζί της. Είναι κυρίως επειδή έχει αυτό το κάτι, το λεγόμενο X-Factor που κλέβει την παράσταση και μονοπωλεί το ενδιαφέρον επειδή είναι αυτό ακριβώς που είναι. Σήμερα η Ευγενία Μανωλίδου μεγαλώνει το μόλις 16 μηνών τέταρτο παιδί της απέχοντας από οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα - εκτός αν προκύψει κάποια συνεργασία της με ορχήστρες του εξωτερικού και το επιτρέψουν οι οικογενειακές της υποχρεώσεις. Από την εποχή που ο Αδωνις Γεωργιάδης χρίστηκε υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Σαμαρά μέχρι και σήμερα, η ίδια απέχει συνειδητά από την τηλεόραση, δεδομένου ότι στο σπίτι προστέθηκε και έκτο μέλος. Αν και φιλόδοξη, η Ευγενία Μανωλίδου ανήκει στις γυναίκες που προτάσσουν την οικογενειακή ευτυχία έναντι της όποιας επαγγελματικής πρότασης εφόσον αυτή υπάρχει περίπτωση να διαταράξει έστω και στο ελάχιστο την εύρυθμη λειτουργία της οικογένειας.



Τα αυξημένα καθήκοντα του Αδωνη Γεωργιάδη, ειδικά αυτή την περίοδο που τρέχει στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας της Ν.Δ., σε συνδυασμό με την ανατροφή τεσσάρων παιδιών είναι ήδη πολύ επιβαρυντικά για μια γυναίκα που θέλει να προσφέρει αφειδώς στήριξη στον σύζυγό της. Αυτό σημαίνει ότι η Ευγενία είναι ο στρατηγός του σπιτιού που φροντίζει όλα να λειτουργούν στην εντέλεια, διατηρώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα των παιδιών που καμία πολιτική εξέλιξη δεν πρόκειται να διαταράξει. Οπως λένε όσοι βρίσκονται κοντά στο ζεύγος Γεωργιάδη - Μανωλίδου, «το ξυπνητήρι για την Ευγενία χτυπά καθημερινά στις 6.30 το πρωί ακόμα και αν οι υποχρεώσεις του Αδωνη την έχουν κρατήσει στο πόδι μέχρι αργά τη νύχτα. Δεν θέλει με τίποτα οι εξελίξεις στο πολιτικό κομμάτι -είτε θετικές, είτε αρνητικές- να επηρεάζουν την καθημερινότητα των παιδιών.

Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στη ζωή του πολιτικού συζύγου της εφόσον ξέρει πως ό,τι και να συμβεί, τα παιδιά και η λειτουργία εν γένει του σπιτιού παραμένουν ανεπηρέαστα. Η Ευγενία πιστεύει ότι η ψυχολογική ισορροπία είναι απαραίτητη σε κάποιον όπως ο Αδωνις, που καθημερινά ζει με ένταση σε πολλά επίπεδα και ότι τον ηρεμεί να ξέρει ότι θα επιστρέψει στη βάση του και όλα θα λειτουργούν άψογα χωρίς δική του επιβάρυνση. Επίσης, τον βοηθά να ξέρει ότι όποτε τη χρειαστεί θα είναι εκεί». Και η αλήθεια είναι ότι ο Αδωνις αυτή την εποχή τρέχει και δεν φτάνει. Από τη μία οι βουλευτικές του υποχρεώσεις, οι εκδόσεις και τα μαθήματα ελληνικής αγωγής που παραδίδει και από την άλλη το τρέξιμο για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ν.Δ. δεν αφήνουν περιθώρια για επιπλέον οικογενειακές σκοτούρες. Και σε αυτό η Ευγενία είναι βράχος.



Παράλληλα, ως σύζυγος πολιτικού φροντίζει να τον ακολουθεί στις περισσότερες εκδηλώσεις αναλαμβάνοντας έναν πιο πρακτικό ρόλο από το να στέκεται δίπλα του: άλλοτε φωτογραφίζει και άλλοτε βιντεοσκοπεί στιγμιότυπα από τις ομιλίες του, τα οποία ανεβάζει άμεσα στα social media έχοντας πλήρη γνώση της επικοινωνιακής τους δύναμης. Αλλωστε και ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει στενότατη σχέση με τα σύγχρονα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και συνηθίζει να ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους για τις κινήσεις του σε real time.

Αν και η σύζυγός του αποφεύγει να παίρνει δημόσια θέση για πολιτικά θέματα, φροντίζει να αναπαράγει μέσα από τους δικούς της λογαριασμούς στα social media τα όποια σχόλια του Αδωνη ή τις ενημερώσεις για τις εκδηλώσεις και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Και ήδη η μαέστρος ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει με το πούλμαν στην περιοδεία του ανά την επικράτεια - αν και όχι σε όλη τη διαδρομή, τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος της. Η Ευγενία είναι, όπως αρέσκεται να λέει, «η οπισθοφυλακή του Αδωνη», δηλώνοντας πιο ενεργά την παρουσία της εφόσον εκείνος το επιθυμεί. Στο σπίτι, όμως, δεν υπάρχει χώρος για επαγγελματικά άγχη, καθώς η Ευγενία έχει φρονίσει να τα αφήνει στο χαλάκι της εξώπορτας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης