Έκρυβε από αρχαία και χασίς μέχρι όπλα και «φρουτάκια»!

Έκρυβε από αρχαία και χασίς μέχρι όπλα και «φρουτάκια»!

Ο 66χρονος άνδρας που συνελήφθη είχε ευρύ... πεδίο δράσης 

Έκρυβε από αρχαία και χασίς μέχρι όπλα και «φρουτάκια»!
Τόσο ευρύ… πεδίο δράσης από έναν άνθρωπο, είχαν χρόνια να συναντήσουν οι άνδρες της Ασφαλείας που έκαναν έρευνα για ναρκωτικά στο σπίτι ενός 60χρονου στην κοινότητα Άγιος Γεώργιος των Γρεβενών! Σύντομα διαπίστωσαν ότι, εκτός από χασισοκαλλιεργητής με ιδιαίτερα πλούσια παραγωγή, είχε και άλλες δραστηριότητες.

Όσον αφορά τα ναρκωτικά, ο δράστης είχε στην κατοικία του 11 κιλά και 649,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο κιλά και 15 γραμμάρια κατεργασμένης σκόνης κάνναβης και 56,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», τα οποία προέρχονταν από τη φυτεία του με τα 55 δενδρύλλια ύψους 0,30 εκατοστών ως 3,3 μέτρων, ενώ βρέθηκαν και 143 τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης! Μάλιστα, δεν σκόπευε να φυτέψει μόνο κι άλλα χασισόδεντρα, αφού είχε 22 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, αλλά και παπαρούνες για να παράγει… όπιο.

Τα ευρήματα ήταν αναμενόμενα για τους αστυνομικούς, αλλά περίμεναν να βρουν στο σπίτι 90 νομίσματα των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων και 90 τμήματα αρχαίων αντικειμένων που εξετάζονται από αρχαιολόγους για να διαπιστωθεί η αξία τους και η προέλευσή τους. Όλα δείχνουν ότι ο 60χρονος έκανε λαθρανασκαφές με έναν ανιχνευτή μετάλλων που βρέθηκε στο σπίτι μαζί με ένα αεροβόλο πιστόλι replica, 35 κάλυκες και δυο βλήματα από φυσίγγια. Παράλληλα, ασχολούνταν και με τον… παράνομο τζόγο, αφού είχε στην κατοχή του ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα για το απαγορευμένο παιχνίδι «φρουτάκια».

Κλείσιμο
Στο σπίτι κατασχέθηκαν ακόμη μια ζυγαριά ακριβείας και διάφορα σύνεργα για την χρήση, την πώληση και την καλλιέργεια ναρκωτικών και 215 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 30 και 58 χρόνων με μικροποσότητα κάνναβης. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών στον οποίο παραπέμφθηκαν, άσκησε δίωξη στον 60χρονο για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων, παιγνίων και προστασίας αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος και στους άλλους δυο για κατοχή ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης