ΕΔΕ για τον αστυνομικό που κλώτσησε μετανάστη στη Μυτιλήνη

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που κλώτσησε μετανάστη στη Μυτιλήνη

Ο αστυνομικός αναγνωρίστηκε - Πώς «εξαφάνισαν» τους μετανάστες - Το «εμπάργκο» των δουλεμπορικών μέχρι να φύγουν Τσίπρας-Φάιμαν από το νησί

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που κλώτσησε μετανάστη στη Μυτιλήνη
ΕΔΕ διατάχτηκε σε βάρος του αστυνομικού των ΜΑΤ τον οποίο ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε να κλωτσά έναν μετανάστη στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο.

Οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το περιστατικό, το οποίο συνέβη την ώρα που στο νησί βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν, κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο. Ο αστυνομικός αναγνωρίστηκε και διετάχθη ΕΔΕ.

Τις εικόνες ντροπής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο φωτογράφος Saverio Serravezza, ο οποίος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στον καταυλισμό στη Μόρια, συνόδευσε τις φωτογραφικές του λήψεις με την ακόλουθη λεζάντα: «Στρατόπεδο Μόριας, Λέσβος, Ελλάδα. Πριν από 3 ώρες. ΜΑΤ. Πολλή ένταση. Κραυγές. Οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί, η αστυνομία είναι πάρα πολύ νευρική. Περισσότεροι από 5.000 περίμεναν, δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν. Δεν ξέρω τον αριθμό των ανθρώπων που περιμένουν μέσα για να καταγραφούν. Οι υπεύθυνοι στους καταυλισμούς είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες από 1.000 ταυτοποιήσεις ανά ημέρα. Πάρα πολλοί εκείνοι που φτάνουν αυτές τις μέρες. Και ο αριθμός των Αφγανών και των Ιρακινών έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό κατά την περίοδο αυτή». 

Κλείσιμο
Την ώρα, μάλιστα, που τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον Αυστριακό καγκελάριο επισκέπτονταν τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ.  Ο Saverio Serravezza  σχολίασε, δε, πως, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στη Μόρια, την άλλη πλευρά του νησιού, το κέντρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ ήταν καθαρό, περιποιημένο, τα παιδιά έπαιζαν, η ταυτοποίηση γινόταν σε μόλις δυο ώρες, είχαν νερό, φαγητό και WiFi…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι για τη λειτουργία του κέντρου στη Μόρια είχαν φροντίσει να αδειάσει ο χώρος από μετανάστες και πρόσφυγες, πριν φτάσουν σε αυτό οι κ.κ. Τσίπρας και Φάιμαν. 

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι -με βάση πηγές- από το πρωί της Τρίτης και μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο νησί της Λέσβου δεν είχε φτάσει ούτε μία βάρκα με πρόσφυγες ή μετανάστες, παρόλο που στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως μόλις 4 μποφόρ.  

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα καραβάκια των δουλεμπόρων είχαν σταματήσει να πραγματοποιούν αποβιβάσεις στις ακτές του νησιού του Αιγαίου, ενώ τα «δρομολόγια» ξανάρχισαν στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης (ο πρωθυπουργός έφυγε από τη Μυτιλήνη στις 17:30), με την αποβίβαση μέχρι το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου περίπου 6.000 προσφύγων και μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης