Καλάβρυτα: Τέσσερις ιερείς ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους

Καλάβρυτα: Τέσσερις ιερείς ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους

Βρέθηκε κρυμμένο σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή και παραδόθηκε στον ηγούμενο της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου - Το λεωφορείο που μετέφερε τους προσκυνητές ακινητοποιήθηκε και οι πέντε Ρουμάνοι συνελήφθησαν


Καλάβρυτα: Τέσσερις ιερείς ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους
Παραδόθηκε στον ηγούμενο της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, που βρέθηκε κρυμμένο σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, σε κοντινή απόσταση από το δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι μετά την ολιγόωρη κλοπή του. Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι για την αρπαγή του συνεργάστηκαν πέντε Ρουμάνοι, από τους οποίους οι τέσσερις είναι ιερωμένοι!

Οι τέσσερις ιερείς ηλικίας 44, 41, 33 και 21 χρόνων και ο 26χρονος κοσμικός συνεργός τους μετείχαν σε γκρουπ 56 ομοεθνών τους προσκυνητών που επισκέφτηκαν τη μονή για ξενάγηση με τουριστικό λεωφορείο. Είχαν ήδη μοιράσει τους ρόλους και οι τέσσερις από αυτούς απασχόλησαν σκόπιμα τον υπεύθυνο του μοναστηριού, ώστε να δώσουν το χρόνο στον 21χρονο ιερέα να παραβιάσει με ένα... νυχοκόπτη (!) την προθήκη όπου φυλασσόταν η αριστερή χείρα του Αγίου Χαραλάμπους!

Ο ιερόσυλος πήρε το λείψανο και το παρέδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε στα ρούχα του και το πήγε στο λεωφορείο όπου το φύλαξε, ώσπου να βρουν ευκαιρία να το κρύψουν ανάμεσα στους θάμνους κοντά στη μονή με σκοπό να το παραλάβουν αργότερα. Λογάριασαν, όμως, χωρίς τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών και του τμήματος Καλαβρύτων, που εξιχνίασαν άμεσα την κλοπή.

Κλείσιμο
Το λεωφορείο που μετέφερε τους προσκυνητές ακινητοποιήθηκε και οι πέντε Ρουμάνοι συνελήφθησαν και ομολόγησαν την κλοπή, ενώ υπέδειξαν και το σημείο όπου είχαν κρύψει το λείψανο. Χθες, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων που τους απήγγειλε την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης