Λουράντος: Τα ζητήματα των ελληνικών φαρμακείων αφορούν όλες τις χώρες της ΕΕ

Λουράντος: Τα ζητήματα των ελληνικών φαρμακείων αφορούν όλες τις χώρες της ΕΕ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου βρίσκεται σε επικοινωνία με το θεσμικό όργανο των φαρμακοποιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Λουράντος: Τα ζητήματα των ελληνικών φαρμακείων αφορούν όλες τις χώρες της ΕΕ
Χείρα βοηθείας από τους Ευρωπαίους ομολόγους του αναμένει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος για τα θέματα των ελληνικών φαρμακείων, ιδίως για το ιδιοκτησιακό που έχει ανοίξει με το τρίτο μνημόνιο.
 
Ο πρόεδρος του  ΠΦΣ βρίσκεται σε επικοινωνία με το θεσμικό όργανο των φαρμακοποιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PGEU) αλλά και με τον OOΣΑ και την Κομισιόν για τα θέματα των ελληνικών φαρμακείων.
 
Bασική επιδίωξη του κ. Λουράντου είναι όπως περιγράφεται από τον ίδιο, «η υιοθέτηση από ευρωπαϊκής πλευράς της άποψης, ότι τα ελληνικά θέματα των φαρμακείων αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών».
 
Κλείσιμο
«Δεν μπορεί η Ευρώπη να επιβάλλει στην Ελλάδα μέτρα για τα φαρμακεία που δεν αποδέχονται τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε στην Ευρώπη και απαιτούμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με όλα τα υπόλοιπα κράτη. Προτείναμε το Γερμανικό μοντέλο. Εάν δεν είναι σωστό τότε γιατί οι Γερμανοί το υιοθετούν;», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τους προβληματισμούς του κλάδου θα τους επικοινωνήσει στην Κομισιόν και τον ΟΟΣΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης