Βοήθεια 9,9 εκατ. από την ΕΕ στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές

Βοήθεια 9,9 εκατ. από την ΕΕ στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές

Στην Ελλάδα οι πλημμύρες το 2015 κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και στην περιοχή του Έβρου

Βοήθεια 9,9 εκατ. από την ΕΕ στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές
Την παροχή βοήθειας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και τη Βουλγαρία, για ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη.

Η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 9,9 εκατ. ευρώ και η Βουλγαρία θα λάβει 6,3 εκατ., αφού το ΕΚ ενέκρινε το αίτημα για βοήθεια με 660 ψήφους υπέρ και 34 κατά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης θα επιστρέψει μέρος του κόστους που οι δύο χώρες επωμίστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βουλγαρία και την κεντρική, ανατολική και δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015.
 
Κλείσιμο
Στην Ελλάδα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες, επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στην κεντρική χώρα και στην περιοχή του Έβρου, ενώ στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες και κατολισθήσεις κατέστρεψαν αναχώματα, δίκτυα επικοινωνιών και δρόμους καθώς και δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.
 
Δείτε τον σχετικό πίνακα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης