Για μίζες δύο εκατ. σε Άκη-Σμπώκο κατηγορείται ο Λιακουνάκος

Για μίζες δύο εκατ. σε Άκη-Σμπώκο κατηγορείται ο Λιακουνάκος

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας για μίζες που διακινήθηκαν στο πρόγραμμα των ιπτάμενων ραντάρ Erieye - Κατηγορείται και για εμπλοκή σε μίζες άλλων δύο εξοπλιστικών, τα άρματα Λέοπαρντ και το πρόγραμμα του «ηλεκτρονικού πολέμου» - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία - Δήλωση Λιακουνάκου: Δεν έχω δωροδοκήσει κρατικό αξιωματούχο

Για μίζες δύο εκατ. σε Άκη-Σμπώκο κατηγορείται ο Λιακουνάκος
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας για μίζα πάνω από δύο εκατ. ευρώ, με φερόμενους ως αποδέκτες τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον τότε στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο. 

Μέχρι την Παρασκευή οπότε και αναμένεται να απολογηθεί, ο κ. Λιακουνάκος θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Τα χρήματα, αυτά σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύτηκαν σε Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο μέσω της εταιρείας Ιντεράξιον για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ Erieye. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Αμυνας το 1999 επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου με τις Ericsson και Embraer και κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 530 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο


Η σύλληψή του επιχειρηματία - όπως αποκάλυψε το protothema.gr - έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Φιλοθέη. Οι ανακριτικές αρχές οδηγήθηκαν στην έκδοσή εντάλματος σύλληψης του Θωμά Λιακουνάκου, κρίνοντας προφανώς ότι είναι ύποπτος φυγής, ενώ στη διάθεσή τους είχαν ήδη νέα στοιχεία από αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Τα στοιχεία αυτά «μαρτυρούν» και τις μίζες με τελικούς αποδέκτες τους Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.










Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά στην προμήθεια οπλικών συστημάτων για εναέρια έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κατηγορούμενου σήμερα επιχειρηματία. Την υπόθεση είχε ερευνήσει αρχικά ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς Α. Ελευθεριάνος με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου. Σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου, η εισαγγελία Διαφθοράς είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στη συνέχεια, πριν από αρκετούς μήνες η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία και εξέδωσε το ένταλμα.



Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Λέοπαρντ και το πρόγραμμα του λεγόμενου «ηλεκτρονικού πολέμου».







Λιακουνάκος: Δεν έχω δωροδοκήσει κρατικό αξιωματούχο
Σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας αναφέρει τα εξής:

Προκαλεί εύλογη εντύπωση, το γεγονός ότι επελέγη αυτή η «πρακτική» βεβιασμένης «απολογίας μου», καθόσον: 

α) Ήμουν πάντοτε, αποδεδειγμένα,  στη διάθεση των δικαστικών αρχών.  
β) Δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής,  σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως,  η οποιαδήποτε ποινική δίωξη.
γ) Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο.
δ) Όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα.

Προφανώς, εξομοιώνονται, άδικα,  πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε  καταβάλει  στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους  155  εκατ. ευρώ. 

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει  τις διάφορες Κασσάνδρες  που πανηγυρίζουν, δημόσια,  για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης