Κεφαλονιά: 90 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ΙΧ, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα

Κεφαλονιά: 90 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ΙΧ, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα

Διακοπή κυκλοφορίας στο επαρχιακό δίκτυο από πτώσεις βράχων και δέντρων - Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουν οι μετεωρολόγοι τη νύχτα της Παρασκευής

Κεφαλονιά: 90 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ΙΧ, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα
Δρόμους - χειμάρρους, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πτώσεις βράχων και δέντρων και διακοπή ρεύματος, άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά την Παρασκευή. Η τρίωρης διάρκειας σφοδρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ήδη μεγάλες καταστροφές, ενώ μέχρι αργά το βράδυ η βροχή δεν έχει σταματήσει και η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεπε νέα επιδείνωση του καιρού κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Κλείσιμο
Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Σύμφωνα με τον κύριο Παναγή Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Σε όλο το νησί 18 συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες, βρίσκονταν στους δρόμους να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. 



Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι και τα περίχωρα, όμως η καταρρακτώδης νεροποντή πλήττει ολόκληρο το νησί. Σύμφωνα με τον κύριο Δρακουλόγκωνα, μεγάλα είναι τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από πτώσεις βράχων και δέντρων, ενώ και ο όγκος του νερού δυσχεραίνει την κυκλοφορία. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου ωστόσο βρίσκονται από νωρίς στους δρόμους και επιχειρούν συνεχώς για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου, όπου έσπασαν πλατάνια και αποκλείστηκε ο δρόμος, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.



Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε και από την πολύωρη διακοπή ρεύματος, καθώς από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα ολόκληρη η Κεφαλονιά, όπως και το γειτονικό νησί της Ιθάκης, όπου όμως δεν σημειώθηκαν καταστροφές, παρέμενε στο σκοτάδι. 























Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Facebook Eleni Hioni




















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης