Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης των αναρχικών στο κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης των αναρχικών στο κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ

Πρόκειται για μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» που έχει εισβάλει στη Βουλή και έχει πετάξει τρικάκια έξω από το Μαξίμου

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης των αναρχικών στο κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ
Τον 7ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη ισοπέδωσαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, τα οποία μάλιστα κατέγραψαν με κάμερα τις ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στις 8 το πρωί, μπήκαν στο κτίριο 15 άτομα με βαριοπούλες. Πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα παρακολουθούσε τα γραφεία εδώ και μέρες καθώς στις 8:30 φτάνει η φρουρά και στις 9 πιάνουν δουλειά οι εργαζόμενοι.

Ο φύλακας ανέφερε ότι τα μέλη της ομάδας φορούσαν κράνη, τον ακινητοποίησαν αλλά δεν τον χτύπησαν. Αφού κατέστρεψαν κυριολεκτικά τα γραφεία (Λαπτοπ, κάμερες, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τζάμια αλλά και έγγραφα) έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. "Όχι στα μνημόνια" κ.α.

Κλείσιμο
Ακολουθεί το βίντεο που ανήρτησε η ίδια η ομάδα στο διαδίκτυο καθώς και το κείμενο που το συνοδεύει: 

 

«Σήμερα 14 Σεπτέμβρη στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολωκοτρώνη στην πλατεία Κολωκοτρώνη. Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι. Το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ΔΕΛΤΑδες και ΟΠΚΕ αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την επίθεση και την ισοπέδωση του ορόφου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης