Η Τασία πρώτα ρήμαξε τα νησιά και τώρα καταγγέλλει... πολιτικό bullying εις βάρος της

Η Τασία πρώτα ρήμαξε τα νησιά και τώρα καταγγέλλει... πολιτικό bullying εις βάρος της

Αφού ισχυρίστηκε ότι τα νησιά «πλούτισαν» από την απόβαση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων επιτίθεται στα ΜΜΕ

Η Τασία πρώτα ρήμαξε τα νησιά και τώρα καταγγέλλει... πολιτικό bullying εις βάρος της
Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου σχετικά με το ότι τα νησιά που υποδέχονται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πλούτισαν από τα χρήματα που αφήνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στα καταστήματα και τα ξενοδοχεία, όπως υποστηρίζει η ίδια. 

Τόσο από τα κόμματα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε την κατακραυγή με αποτέλεσμα να προβεί σε δήλωση-απάντηση, ρίχνοντας το φταίξιμο στα... ΜΜΕ για επιλεκτική παρουσίαση των λεγομένων της! Όπως αναφέρει, ο παράνομος πλουτισμός εις βάρος των προσφύγων έχει αναφερθεί πολλές φορές στα μέσα, ενώ κατήγγειλε πολιτικό bullying εις βάρος της.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Είναι σαφές ότι η επιλεκτική χρήση αποσπάσματος από χτεσινή μου συνέντευξη στο the pressproject έχει ως μοναδική στόχευση να φέρουν σε αντιπαράθεση  τους κατοίκους των νησιών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η καταγγελία για παράνομο πλουτισμό σε βάρος των προσφύγων αφορά στους επιτήδειους και έχει επανειλημμένα φιλοξενηθεί ως είδηση στα ΜΜΕ και σίγουρα δεν αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών.

Αυτοί που εκτελούν συμβόλαια πολιτικού  bullying συστηματικά σε βάρος του προσώπου μου, το κάνουν ακούραστα επτά μήνες, γιατί  υπάρχουν πρόθυμοι να το αναπαράγουν. Η ΝΔ και τα στελέχη της δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη νέα  αθλιότητα, όπως έκαναν και στο παρελθόν».
Κλείσιμο


Μουζάλας: Παράνομοι μετανάστες το 17 με 20% των αφίξεων στη Μυτιλήνη
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, το 17% έως 20% των ανθρώπων που έχουν φτάσει στη Μυτιλήνη είναι μετανάστες που έχουν μπει παράτυπα στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι από σήμερα Τετάρτη αρχίζει γενικότερα και η καταγραφή των μεταναστών, ενώ έως τώρα οι προσπάθειες καταγραφής εστιάζονταν στους πρόσφυγες.

Σχετικά με τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μουζάλας είπε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά αναμένουμε να την εκταμίευση των "πρώτων χρημάτων" για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο αρμόδιος υπουργός προσέθεσε πως αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για την αποσυμφόρηση και της Αθήνας, στην οποία μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου.

Μεταξύ άλλων, όπως είπε, αναζητούνται λύσεις στο "επίπεδο του Ελαιώνα", δηλαδή χώροι προσωρινής διαμονής οι οποίοι θα αναμορφωθούν καταλλήλως για τη φιλοξενία ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στην πρωτεύουσα.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα βίας στα νησιά, επισήμανε ότι τα επίμαχα περιστατικά "είναι μικρά σε σχέση με τον όγκο των προβλημάτων". Συμπλήρωσε πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση τόσο στη Μυτιλήνη όσο και άλλες παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί και το έργο της επόμενες κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν αρκετά δρομολόγια πλοίων για να βελτιωθεί η κατάσταση τα νησιά, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια. 

Δήλωση  με αφορμή τις διαδικασίες αποσυμφόρησης της Μυτιλήνης που βρίσκονται σε εξέλιξη εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους πολίτες της Λέσβου για την υποδειγματική στάση τους.

«Με αφορμή τις τελευταίες θετικές εξελίξεις στο πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα μαζικό κύμα παράτυπων μεταναστών – προσφύγων, που βρίσκονται στο νησί μας, θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποδειγματική στάση, την ψυχραιμία, την ανεκτικότητα και την κατανόηση που έχουν δείξει οι κάτοικοι της Λέσβου, όλο αυτό το διάστημα.

Πρόκειται για κορυφαία στάση ανθρωπιάς, που έχει αναγνωριστεί από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Χωρίς ίχνος υπερβολής, πιστεύω ότι, το νησί μας θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικών κρίσεων.

Ευχαριστώ επίσης την Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., τους Δημάρχους, τις υπηρεσίες, τους φορείς, τις οργανώσεις και τους εθελοντές, για την καθοριστική βοήθεια που προσέφεραν και προσφέρουν, στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται και εντείνεται, με στόχο η Λέσβος, να βρει το συντομότερο δυνατό τους κανονικούς της ρυθμούς», αναφέρει ο κ. Γαληνός.  


Σε καταυλισμό έχει μετατραπεί η πλατεία Βικτωρίας

Σε πρόχειρο «καταυλισμό» για πρόσφυγες έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η πλατεία Βικτωρίας, με εκατοντάδες ανθρώπους να κοιμούνται σε χαρτόκουτα, στο έδαφος, ενώ ανάμεσά τους, δεκάδες παιδιά και βρέφη παιρνούν τη νύχτα τους στον δρόμο, κάτω από τα δέντρα.

Τις τελευταίες ημέρες με τη μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην Αθήνα, η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα δεύτερο Πεδίο του Άρεως. Δεν υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών, ενώ οι κάτοικοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Άλλοι πάλι, δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι στη θέα των μικρών παιδιών να ζουν στον δρόμο.

Το βράδυ της Τρίτης περισσότεροι από 300 Αφγανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας και άλλοι κατέφυγαν στα γύρω στενά και τις εισόδους των πολυκατοικιών. 

Επιχειρηματίες και καταστηματάρχες είναι διχασμένοι. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έχουν χρήματα τα οποία ξοδεύουν για όσο βρίσκονται στην πλατεία, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως η κίνηση στα μαγαζιά τους έχει μειωθεί, καθώς όπως λένε στην περιοχή δεν πλησιάζει κόσμος.

Κάποιες από τις οικογένειες των Αφγανών μεταφέρονται το βράδυ στον καταυλισμό στον Ελαιώνα και την επόμενη ημέρα φεύγουν με τρένα και λεωφορεία προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης