Ιδιωτικές κλινικές: Οικονομικός στραγγαλισμός λόγω ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές κλινικές: Οικονομικός στραγγαλισμός λόγω ΕΟΠΥΥ

«Οι ιδιωτικές κλινικές λειτουργούν σε συνθήκες ανύπαρκτης ρευστότητας και οικονομικής ασφυξίας» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους

Ιδιωτικές κλινικές: Οικονομικός στραγγαλισμός λόγω ΕΟΠΥΥ
Επείγον αίτημα για έκτακτη κρατική επιχορήγηση υποβάλλουν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Εργασίας οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, επικαλούμενες τη λειτουργία τους σε συνθήκες ανύπαρκτης ρευστότητας και οικονομικής ασφυξίας λόγω ΕΟΠΥΥ.
 
Με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) προς τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, επισημαίνει τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών όπως και σε όλους τους παρόχους της υγείας.

«Οι ιδιωτικές κλινικές λειτουργούν σε συνθήκες ανύπαρκτης ρευστότητας και οικονομικής ασφυξίας, ως συνέπεια της παύσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, που είναι αποτέλεσμα της μη καταβολής στον ΕΟΠΥΥ εντελώς παράνομα των εισφορών υγείας, ακόμη και της νέας θεσμοθετημένης εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ, χωρίς η ελάχιστη κρατική επιχορήγηση να είναι δυνατή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, σε συνδυασμό με την αλλαγή της πιστωτικής πολιτικής των προμηθευτών σε μετρητοίς» αναφέρεται στην επιστολή.
 
Κλείσιμο
Μιλώντας στη γλώσσα των αριθμών η ΠΕΙΚ, παραθέτει τα στοιχεία: «διανύουμε τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε πληρωθεί προκαταβολή 90% των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015, δηλαδή 2,7 μήνες στους 8 του τρέχοντος έτους. Στις οφειλές του Οργανισμού δεν πρέπει να ξεχνάμε το 10% όλου του 2012 και τους 6 μήνες για το 2013 και για το 2014 που δεν έχουν αποδοθεί συμψηφίζοντας τα ποσά αυτά με τα ληστρικά μέτρα των rebates και claw back».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης