Ντιν Καρνάζης: «Θέλω να πω στους Έλληνες να είναι δυνατοί»

Ντιν Καρνάζης: «Θέλω να πω στους Έλληνες να είναι δυνατοί»

«Τρέχα όποτε μπορείς, περπάτα εάν είσαι υποχρεωμένος, σύρσου εάν πρέπει, αλλά ποτέ μην τα παρατάς», είναι το μότο που τον εκφράζει απόλυτα

Ντιν Καρνάζης: «Θέλω να πω στους Έλληνες να είναι δυνατοί»
Οι ημέρες κυλούν αντίστροφα για το «Navarino Challenge» που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία. Φέτος, τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα απολαύσουμε το πολυβραβευμένο γεγονός αθλητικού τουρισμού, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί περισσότερες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια κι οι πύλες στο The Westin Resort Costa Navarino ανοίγουν με ειδικά πακέτα διαμονής για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το «Navarino Challenge» από κοντά.

Στόχος της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι να προωθηθεί η ιδέα του «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και να καταστεί η χώρα μας ως ένας παγκόσμιος προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό. Όπως τονίσθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, φέτος οι συμμετοχές στο «Navarino Challenge» ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ για το τριήμερο που έρχεται οι φίλοι του αθλητισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μοναδικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμβηση, family challenge, ποδήλατο, tae kwon do, αναρρίχηση, pilates και πολεμικές τέχνες!



Ακόμη, Το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» θα έχουν την δυνατότητα να κολυμπήσουν μια ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του ενός μιλίου (1,6 χλμ.), που έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου. Αντίστοιχα, οι μικροί φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν την απόσταση του μισού μιλίου (0,8 χλμ.). Οι φετινές διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.), των 10χλμ., των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) και του 1χλμ. για τα παιδιά, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Η αφετηρία και ο τερματισμός των διαδρομών θα είναι κοινός (στο Navarino Dunes της Costa Navarino) με τους δρομείς να κατευθύνονται παραλιακά προς την Πύλο, σε αρκετά σημεία χωμάτινης διαδρομής και τους αθλητές όλων των αποστάσεων να απολαμβάνουν τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, που έχει ανακηρυχτεί σε μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, πριν επιστρέψουν πάλι πίσω.
Κλείσιμο

Κι αυτή την χρονιά ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος, Ντιν Καρνάζης, πρεσβευτής του «Navarino Challenge», επέστρεψε στη χώρα μας, θέλοντας με τη συμμετοχή του να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Όπως τόνισε ο ίδιος «ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο κι η Ελλάδα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη που έχω βρεθεί για αθλητικό τουρισμό, ο οποίος προσφέρει οικονομική ευμάρεια. Οι αθλητές που ταξιδεύουν σέβονται τη χώρα την οποία επισκέπτονται κι αν ευχαριστηθούν μία διοργάνωση μεταδίδουν αυτό το μήνυμα και σε άλλους. Όταν επιστρέφω στις ΗΠΑ ή ταξιδεύω στο εξωτερικό μιλάω σε όλο τον κόσμο για το “Navarino Challenge ” κι εφόσον είμαι Έλληνας κι ο ίδιος είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ». 



«Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που είμαι πρεσβευτής του Navarino Challenge κι είμαι πολύ υπερήφανος που έχω συνδεθεί με αυτό το γεγονός. Φέτος είναι η πιο δημοφιλής χρονιά από όλες για αυτή τη δραστηριότητα και παρά τις δυσκολίες στην Ελλάδα το “Navarino Challenge” συνεχίζει να αυξάνει την δημοτικότητά του», πρόσθεσε ο γνωστός υπερμαραθωνοδρόμος. 

Σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο Ντιν Καρνάζης αποκάλυψε ποιο είναι το κίνητρό του να αθλείται, αλλά και ποια φράση τον εκφράζει απόλυτα, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες οι οποίοι δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης. Σημειώνεται πως ο Ντιν Καρνάζης ζει στο Σαν Φρανσίσκο, είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά, την Αλεξάνδρεια και τον Νίκολας, κι, όπως λέει ο ίδιος, «είμαι 100% Έλληνας», αφού η μητέρα του να κατάγεται από την Ικαρία και ο πατέρας του από την Πελοπόννησο.



«Είμαι αθλητής. Λατρεύω να τρέχω και να χαίρομαι τη φυσική μου κατάσταση. Αυτό είναι το κίνητρό μου. Πιστεύω πως μόνο με ένα δυνατό σώμα μπορείς να έχεις ένα δυνατό μυαλό κι ένα δυνατό πνεύμα», δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Καρνάζης, προσθέτοντας πως «το μυστικό της επιτυχίας είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς. Όποιον επιτυχημένο γνώρισα είδα ότι ακολουθούσε το πάθος του κι όχι ό,τι έλεγε η κοινωνία. Ξεκίνησα να τρέχω από μικρό παιδί, από όταν ήμουν έξι ετών κι έτσι κι εγώ ως αθλητής ακολουθώ το πάθος μου».





Όσο για το ποιο είναι το μότο του, ο ίδιος απαντά πως είναι το εξής: «Τρέχα όποτε μπορείς, περπάτα εάν είσαι υποχρεωμένος, σύρσου εάν πρέπει, αλλά ποτέ μην τα παρατάς». Και μπορεί ο Ντιν Καρνάζης να έχει βιώσει απίστευτες προκλήσεις, όμως, όπως σημείωσε, «η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου ήταν να μεγαλώνω την έφηβη κόρη μου. Η Αλεξάνδρεια, που σήμερα είναι 19 ετών, ήταν στα αλήθεια μία πρόκληση για τον πατέρα της». 

Όσο για το πιο είναι το μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο κ. Καρνάζης, σχολίασε τα κάτωθι: «Θέλω να πω στους Έλληνες να είναι δυνατοί. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχο του ελληνικού λαού, αλλά το μοναδικό πράγμα που κάθε άνθρωπος μπορεί να ελέγξει είναι το σώμα του. Οπότε, θέλω να τους πω να είναι υγιείς. Μπορούν να προσέχουν με τι τρέφονται  και πόση άσκηση θα κάνουν. Εάν έχεις την υγεία σου, είσαι πλούσιος». 



Σημειώνεται, τέλος, πως αν και ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος έχει έρθει στη χώρα μας μαζί με την οικογένειά του για να συμμετάσχει στο «Navarino Challenge», επισκεπτόμενος την Αθήνα, δεν έχασε την ευκαιρία να γευματίσει στο εστιατόριο ΘάΜα στον Χολαργό, όπου τα αγνά προϊόντα της Μεσσηνίας αναδεικνύονται μέσα από τις παραδοσιακές γεύσεις, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

«Έφτιαξαν τα αγαπημένα μου παραδοσιακά πιάτα. Τρώω πολύ απλά φαγητά. Δοκίμασα ψητό ψάρι με λίγο ελαιόλαδο, χόρτα που τα λατρεύω και φρέσκια ελληνική σαλάτα. Για επιδόρπιο έφαγα απλώς άφθονο ελληνικό γιαούρτι», σχολίασε σχετικά ο Ντιν Καρνάζης, τονίζοντας πως «η εμπειρία μου στο ΘάΜα ήταν φανταστική».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης