Κύπρος: Δεκατέσσερις σκελετοί αγνοουμένων στον ομαδικό τάφο της Τράχωνας

Κύπρος: Δεκατέσσερις σκελετοί αγνοουμένων στον ομαδικό τάφο της Τράχωνας

Στο στενό τάφο, βάθους δύο μέτρων στοιβάχτηκαν τόσο στρατιώτες, όσο και πολίτες, όπως μαρτυρεί ο ρουχισμός που εντοπίζεται

Κύπρος: Δεκατέσσερις σκελετοί αγνοουμένων στον ομαδικό τάφο της Τράχωνας
Στους δεκατέσσερις ανέρχονται οι ανθρώπινοι σκελετοί που έχουν ανεβρεθεί σε ομαδικό τάφο, στον κατεχόμενο χωριό Τράχωνας, ενώ τρεις σκελετοί έχουν ήδη εκταφεί για να δημιουργηθεί χώρος, ώστε να κινηθεί η εκταφή προς τα κάτω.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Νέστορας Νέστορος, οι αγνοούμενοι που ανευρίσκονται σχετίζονται με την περισυλλογή πεσόντων που έγινε στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας στις 23 και 24 Ιουλίου 1974.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο αριθμός των αγνοουμένων που αναζητείται, βάσει των χώρων εξαφάνισής τους, ανέρχεται σε σαράντα πρόσωπα που σχετίζονται με δέκα διαφορετικές υποθέσεις.

Κλείσιμο
Στο στενό τάφο, βάθους δύο μέτρων στοιβάχτηκαν τόσο στρατιώτες, όσο και πολίτες, όπως μαρτυρεί ο ρουχισμός που εντοπίζεται.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψή του στο σημείο της εκταφής, ο κ. Νέστορος είπε ότι η εκταφή προχωρεί κανονικά, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να εντοπιστούν και άλλοι αγνοούμενοι. Πρόσθεσε ότι στην εκταφή, στον Τράχωνα, η πλειοψηφία του ρουχισμού που έχει εντοπιστεί είναι στρατιωτικός. Συμπλήρωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η εκταφή και οι επεκτάσεις που πρέπει να γίνουν, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε παρακείμενο δεύτερο σημείο, 60-70 μέτρα νοτιότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης