Κύπρος: «Ντόλτσε βίτα» Ρώσων με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Κύπρος: «Ντόλτσε βίτα» Ρώσων με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Οι νεαροί είχαν καταφέρει να κάνουν αγορές στην Πάφο και τη Λεμεσό, ύψους 3.000 ευρώ ενώ είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να κάνουν και ανάληψης 3.500 ευρώ σε μετρητά από ΑΤΜ

Κύπρος: «Ντόλτσε βίτα» Ρώσων με πλαστές πιστωτικές κάρτες
Τζάμπα διακοπές στην Κύπρο έκαναν τρεις νεαροί Ρώσοι χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες που είχαν δημιουργήσει με τη χρήση στοιχείων που είχαν υποκλαπεί. Ωστόσο η ντόλτσε βίτα διακόπηκε και από το πεντάστερο ξενοδοχείο που διέμεναν βρέθηκαν στα κρατητήρια της αστυνομίας. 

Οι τρεις  νεαροί 20,21 και 29 ετών, έφτασαν στην Κύπρο την 1η Σεπτεμβρίου και την επόμενη μέρα εντοπίστηκαν καθώς έκαναν αγορές σε καταστήματα με πλαστή πιστωτική κάρτα.  

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο ήταν συνδεδεμένη η κάρτα όταν διαπίστωσε τη χρέωση έκανε καταγγελία και έτσι ενημερώθηκαν οι κυπριακές αρχές. 

Κλείσιμο
Χθες οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν μέσα σε κατάστημα στη Λεμεσό. Στη κατοχή τους εντοπίστηκαν 16 πιστωτικές κάρτες και ακόμη 40 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας «από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πλαστές κάρτες, δηλαδή η μαγνητική ταινία περιέχει κλεμμένα στοιχεία προσώπων από τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «γίνονται εξετάσεις μέσω της Interpol να εντοπιστούν και να ληφθούν περαιτέρω στοιχεία για τους πραγματικούς κατόχους των καρτών».

Διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί είχαν καταφέρει να κάνουν αγορές στη Πάφο και τη Λεμεσό, ύψους 3.000 ευρώ ενώ είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να κάνουν και ανάληψης 3.500 ευρώ σε μετρητά από ΑΤΜ. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους βρέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αγοράσει με τις πλαστές κάρτες. Σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο διέταξε τη προφυλάκιση τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης