Frontex: Ενισχύει με 32 εκατ. ευρώ το Λιμενικό

Frontex: Ενισχύει με 32 εκατ. ευρώ το Λιμενικό

Θα διοχετευθούν στην αναβάθμιση των επιχειρήσεων επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και στην ενίσχυση των μηχανισμών Έρευνας και Διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο για το 2016

Frontex: Ενισχύει με 32 εκατ. ευρώ το Λιμενικό
Μετά τις διμερείς επαφές και τη στενή συνεργασία που είχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Ζώης και Υπηρεσιακά στελέχη του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με το Διευθυντή του Οργανισμού για την Διαχείριση της Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της Ευρώπης (FRONTEX), κ. Fabrice Leggeri και το επιτελείο του, ανακοινώνεται ότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον χρηματοδοτήσεις από τον FRONTEX, προς όφελος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ύψους τριάντα δύο (32) εκατομμυρίων ευρώ.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν κατά βάση την αναβάθμιση των επιχειρήσεων επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και την ενίσχυση των μηχανισμών Έρευνας και Διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο για όλη τη διάρκεια του έτους 2016.

Με την απόφαση αυτή, αναγνωρίζεται η ανάγκη επίδειξης έμπρακτης αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, από τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά θαλάσσια σύνορά μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης