Προεκλογικές μετατάξεις από τον Κουρουμπλή καταγγέλλουν οι νοσηλευτές

Προεκλογικές μετατάξεις από τον Κουρουμπλή καταγγέλλουν οι νοσηλευτές

Υπέγραψε δεκάδες μετατάξεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ λίγο πριν από την αποχώρησή του από το Υπουργείο, ενώ επί επτά μήνες δεν ασχολήθηκε με καυτά θέματα όπως οι οφειλόμενες υπερωρίες και οι κατ' επανάληψη εξαγγελθείσες προσλήψεις νοσηλευτών που δεν έγιναν ποτέ

Προεκλογικές μετατάξεις από τον Κουρουμπλή καταγγέλλουν οι νοσηλευτές
Την «προεκλογική και βγαλμένη από το παλαιοκομματικό παρελθόν σπουδή» του πρώην υπουργού Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να υπογράψει δεκάδες μετατάξεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ λίγο πριν από την αποχώρησή του από την Αριστοτέλους, κι ενώ επί επτά μήνες αρνούνταν να ασχοληθεί με τα προβλήματα των απλήρωτων και απαξιωμένων εργαζομένων του ΕΣΥ, καταγγέλλει ο κλάδος των νοσηλευτών.
 
Οι νοσηλευτές καταλογίζουν στον κ. Κουρουμπλή ότι «έκρυβε κάτω από το χαλί της καθημερινότητας το …χάλι του Εθνικού Συστήματος Υγείας», γεγονός όμως όπως τονίζουν δεν ανέκοψε «την προεκλογική του πρεμούρα για την «τακτοποίηση» τόσο ειδικών ζητημάτων».
 
Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών επισημαίνουν ότι «προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η απροκάλυπτη και χωρίς προσχήματα σπουδή του κ. Π. Κουρουμπλή να προβεί εν μία νυκτί σε δεκάδες μετατάξεις νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, με φόντο τις εξαγγελθείσες εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη».
 
Κλείσιμο
«Οι κατ’ επανάληψη εξαγγελθείσες προσλήψεις Νοσηλευτών που δεν έγιναν, οι επί επτάμηνο οφειλόμενες υπερωρίες στο προσωπικό, η εκπνοή των συμβάσεων 170 νοσηλευτών των ΜΕΘ που δεν μεριμνήθηκε να ανανεωθούν ή να επαναπροκηρυχθούν, η επτάμηνη ολιγωρία για ορισμό του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Νοσηλευτικής, φαίνεται πως δεν ήταν τόσο σοβαρά ζητήματα για να απασχολήσουν τον κ. Κουρουμπλή, όσο οι προεκλογικές μετατάξεις» καταλήγουν οι νοσηλευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης