Θα σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών, λένε οι φαρμακοποιοί

Θα σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών, λένε οι φαρμακοποιοί

Πρόεδρος ΠΦΣ: «Περιμένουμε από την Κεντρική Ευρώπη και από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μας δώσει βοήθεια και οδηγίες» 

Θα σταθούμε στο πλευρό των μεταναστών, λένε οι φαρμακοποιοί
Την πλήρη στήριξη του προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς για τις αλλαγές που βιώνουν στον κλάδο τους αλλά και την αναγνώριση του δύσκολου έργου που επιτελούν, ιδίως στην παρούσα φάση με το μεταναστευτικό ζήτημα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο  του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Οργάνου των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), μια μέρα πριν την ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Γηραιάς ηπείρου.
 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κώστας Λουράντος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι Έλληνες φαρμακοποιοί θα σταθούν στο πλευρό των μεταναστών με όλες τους τις δυνάμεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «όσο και να συνδράμουμε εμείς, είναι προφανές ότι αυτό δεν είναι τοπικό πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί με κάποια προσφορά. Περιμένουμε από την Κεντρική Ευρώπη και από την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μας δώσει βοήθεια κι οδηγίες» είπε ο κ. Λουράντος.

Ο αντιπρόεδρος της PGEU κ. Γιαν Σμιτ ανέφερε πως «θα επικοινωνήσουμε στα μέλη-κράτη της ΕΕ το μέγεθος του προβλήματος και το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια και όλη η Ευρώπη πρέπει να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τον έλληνα φαρμακοποιό».
 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ έθεσε ακόμη το πρόβλημα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ , γεγονός που όπως δήλωσε ο κ. Λουράντος  «κατανόησε ο κ. Παυλόπουλος και προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στον Υπουργό Οικονομικών για την τακτοποίηση του».

Επίσης όσον αφορά τις προτάσεις της Τρόικας για τα φαρμακεία, ιδίως για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος είπε ότι καταλαβαίνει «πόσο δύσκολο είναι το λειτούργημα του φαρμακοποιού, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί».
Κλείσιμο
 
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στην επόμενη επίσκεψη των ευρωπαίων εκπροσώπων των φαρμακοποιών οι συνθήκες να είναι καλύτερες για όλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης