SOS εκπέμπει ο ΕΟΠΥΥ

SOS εκπέμπει ο ΕΟΠΥΥ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ΕΟΠΥΥ ως προς τη ρευστότητά του σε ασφαλισμένους και παρόχους, και καλεί τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για τη μεταφορά των εισφορών που του οφείλονται.

SOS εκπέμπει ο ΕΟΠΥΥ
Το ΔΣ του ασφαλιστικού φορέα παραδέχεται για πρώτη φορά επισήμως και με ανακοίνωσή του την αδυναμία του Οργανισμού να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις ζητώντας παράλληλα από τα εμπλεκόμενα υπουργεία να διευθετήσουν την εκκρεμότητα απέναντί του.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν αποδοθεί οι εισφορές υγείας των ασφαλιστικών ταμείων του τρέχοντος έτους, ύψους  800 εκατ. ευρώ, ποσό που έρχεται να προστεθεί στη δυσθεώρητη πλέον οφειλή 1,5 δις ευρώ για την τριετία 2012-2015.
 
«Η προκαλούμενη υστέρηση στα έσοδα του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει τον Οργανισμό σε αδυναμία πληρωμών και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παρόχων υγείας» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό, το ΔΣ του Οργανισμού καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας «όπως προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των οφειλόμενων εισφορών προκειμένου να συνεχιστεί η τακτικότητα στην αποπληρωμή των παρόχων υγείας και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης