Προθεσμία ως τις 16 Οκτωβρίου για την υπαγωγή ιδιωτικών εκπαιδευτήριων στο 23%

Προθεσμία ως τις 16 Οκτωβρίου για την υπαγωγή ιδιωτικών εκπαιδευτήριων στο 23%

Την τελική απόφαση για την εφαρμογή ή μη του νόμου θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση

Προθεσμία ως τις 16 Οκτωβρίου για την υπαγωγή ιδιωτικών εκπαιδευτήριων στο 23%
Τη μεταφορά του προβλήματος στην επόμενη κυβέρνηση για το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια αποφάσισε η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Χρειάστηκε να ξεσηκωθούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης προκειμένου να αποφασιστεί τελικώς χθες το πάγωμα του μέτρου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, οπότε και θα πρέπει να έχει επανεξεταστεί από τη νέα κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου υπέγραψε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος για τη δήλωση των μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες μετατίθεται από τις 8 Σεπτεμβρίου για τις 16 Οκτωβρίου. «Η μετάθεση αυτή κρίθηκε αναγκαία κατόπιν σχετικών αιτημάτων των φορέων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των εν λόγω επιχειρήσεων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η εντολή για την παράταση εφαρμογής του μέτρου δόθηκε από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, έπειτα από σχετικό διακομματικό αίτημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την κινητοποίηση της Νέας Δημοκρατίας και την ανακοίνωση της Κομισιόν ότι δεν πρότεινε εκείνη την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε καθεστώς ΦΠΑ και, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία αντίρρηση για την αναστολή της, και ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργηση του μέτρου.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε αναφερθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος είχε προαναγγείλει ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης