Δεν είναι υπερβολή: Απέραντη χωματερή ο Πύργος!

Δεν είναι υπερβολή: Απέραντη χωματερή ο Πύργος!

Πρωτοφανείς εικόνες για κατοίκους και επισκέπτες που αντικρίζουν τόνους σκουπιδιών στη... σειρά στην είσοδο της πόλης - Η ατμόσφαιρα λόγω της έντονης δυσοσμίας είναι αποπνικτική - Παραλάβαμε το πρόβλημα, κάνουμε ό,τι μπορούμε, λέει ο δήμαρχος

Δεν είναι υπερβολή: Απέραντη χωματερή ο Πύργος!
Σε χρόνιο πρόβλημα έχει εξελιχθεί η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Πύργο Ηλείας με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πει κανείς ότι η πόλη έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Η ατμόσφαιρα λόγω της έντονης δυσοσμίας είναι αποπνικτική και οι εικόνες από το κέντρο του Πύργου αποκρουστικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θίγεται το συγκεκριμένο θέμα, καθώς εδώ και δύο χρόνια επανέρχεται συνεχώς στη δημοσιότητα. Εντούτοις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι, δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια.

Κλείσιμο


Κάτοικοι, μιλώντας στο protothema.gr, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους τονίζοντας πως "στους δρόμους υπάρχουν σκουπίδια που δεν έχουν μαζευτεί από τον περασμένο Αύγουστο. Η κατάσταση είναι τραγική. Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα".



Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί περίοικοι καταγγέλλουν ότι, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η τραγική κατάσταση στο κέντρο της πόλης αφαιρέθηκαν κάδοι σκουπιδιών από κεντρικά σημεία και τοποθετήθηκαν στη θέση τους μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Αυτό, όπως σημείωσαν, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλος όγκος απορριμμάτων να μεταφερθεί έξω από την πόλη, όπου μέχρι και σε παράδρομο της Εθνικής Οδού κανείς αντικρίζει τόνους σκουπιδιών να εκτείνονται σε εκατοντάδες μέτρα. Κάποιοι, δε, κατήγγειλαν πως φορτηγά -πιθανώς του δήμου- πηγαίνουν και αδειάζουν σκουπίδια σε κεντρικούς δρόμους έξω από τον Πύργο.



Το protothema.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος σημείωσε πως «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θέμα. Εδώ και πέντε χρόνια συμβαίνει αυτό. Ετσι αναλάβαμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε».



Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιατσής, «το πρόβλημα αυτό έχει δημιουργηθεί, γιατί δεν υπάρχει νόμιμος ΧΥΤΑ.  Κι άλλες περιοχές, όπως η Αμαλιάδα αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.
ΧΥΤΑ υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαΐα. Αλλά για να μεταφέρουμε εκεί τα σκουπίδια χρειάζονται εγκρίσεις και χρήματα. Εμείς δε θέλουμε να παρανομήσουμε». Σημειώνεται, τέλος, πως όσον αφορά στις ανωτέρω καταγγελίες ο δήμαρχος Πύργου δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης