Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για Κυπριακό: Ο ρόλος μου είναι αυτός του προπονητή

Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για Κυπριακό: Ο ρόλος μου είναι αυτός του προπονητή

Οι διμερείς συναντήσεις του με τους ηγέτες, ανέφερε, στοχεύουν στο να οργανώσουν τους επόμενους μήνες

Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για Κυπριακό: Ο ρόλος μου είναι αυτός του προπονητή
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ `Ειντε δήλωσε ότι ο ρόλος του είναι ενός προπονητή σε μια διαδικασία που έχει θετική δυναμική, τονίζοντας ότι είναι πιο αισιόδοξος κάθε φορά που βρίσκεται στην Κύπρο, αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος πριν από την εξεύρεση λύσης.

Μιλώντας στα κατεχόμενα μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που διήρκησε πέρα από μια ώρα, ο κ. `Ειντε είπε ότι στη σημερινή συνάντηση οι δύο ηγέτες ενημερώθηκαν για το μέχρι πού βρίσκονται τα θέματα και ετοίμασαν την  ημερήσια διάταξη για τις επόμενες δύο βδομάδες μέχρι τη νέα τους συνάντηση.

Οι διμερείς συναντήσεις του με τους ηγέτες, ανέφερε, στοχεύουν στο να οργανώσουν τους επόμενους μήνες.

Ανέφερε ότι οι συνομιλίες προχωρούν σε μια ξεκάθαρη πορεία αν και είπε ότι υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη που πρέπει να επιλυθούν και άλλα που δεν έχουν ακόμη συζητηθεί.

“Ο ρόλος μου τώρα είναι να είμαι ένας καλός προπονητής σε μια διαδικασία που έχει θετική δυναμική. Συνεχίζει να έχει θετική δυναμική και εδώ και μήνες διατηρούμε αυτή την κινητικότητα και δεν βλέπω κανένα λόγο για να σταματήσουμε”, είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.
Κλείσιμο

Ο κ. ΄Ειντε είπε ότι ο ίδιος δεν έχει σταματήσει να εργάζεται και είχε πολύ σημαντικές συναντήσεις στην Τουρκία, γειτονικά κράτη και τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Σημείωσε ότι δεν θα προβεί σε νέες δηλώσεις για την ουσία γιατί βρίσκονται σε μια φάση όπου όλα είναι αλληλένδετα και δεν βρίσκονται σε φάση όπου μπορούν να κλείσουν ένα κεφάλαιο και να αρχίσουν άλλο.

“Με εντυπωσιάζουν οι ηγέτες καθώς και οι διαπραγματευτικές τους ομάδες και οι διαπραγματευτές”, είπε, και μίλησε για την σκληρή εργασία που επιτελούν, την αφοσίωσή τους καθώς και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ τους και την θέληση για λύση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος. Δεν θα πω ότι θα συμβεί αλλά είμαι πιο αισιόδοξος κάθε βδομάδα που βρίσκομαι στο νησί”, κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης