Βεντέτα στα Χανιά: Στη φυλακή ο 25χρονος για τη δολοφονική επίθεση

Βεντέτα στα Χανιά: Στη φυλακή ο 25χρονος για τη δολοφονική επίθεση

Συγκλονιστική η στιγμή της απόπειρας που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας - Παραμένει διασωληνωμένο και σε καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το 24χρονο θύμα

Βεντέτα στα Χανιά: Στη φυλακή ο 25χρονος για τη δολοφονική επίθεση
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο 25χρονος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την επίθεση με όπλο μέσα σε νυχτερινό κατάστημα των Χανίων, όπου με τέσσερις σφαίρες τραυμάτισε στο κεφάλι και στην κοιλιά 24χρονο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο 25χρονος ισχυρίστηκε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως ήθελε να τον τραυματίσει, κάτι που σύμφωνα με το δικηγορο του Γ. Περράκη, επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, αφού η βολίδα στο κεφάλι προήλθε απο εξοστρακισμό. Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων άρα δε θα μπορούσε να έχει αστοχήσει αν ήθελε να σκοτώσει. Ο 25χρονος έκανε λόγο επίσης για βρασμό ψυχής κατά την τέλεση της πράξης.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Κλείσιμο
 
Ο κ. Περράκης ανέφερε ότι ο πελάτης του υποστηρίζει πως δεν σκόπευε να σκοτώσει τον 24χρονο αλλά μονάχα να τον τραυματίσει. Υποστήριξε ότι η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα έπρεπε να ήταν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, δικαιολογώντας το με το επιχείρημα ότι από την απόσταση του περίπου ενός μέτρου, από την οποία τον πυροβόλησε, δεν τον στόχευσε στο κεφάλι, καθώς δεν θα μπορούσε να αστοχήσει αλλά ότι η σφαίρα που δέχθηκε το θύμα στο κεφάλι ήταν αποτέλεσμα εξοστρακισμού. Υποστήριξε ακόμα ότι η ιατροδικαστική έκθεση θα ενισχύσει την άποψή του, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του έχει μετανιώσει για την πράξη του, την οποία φέρεται να τέλεσε σε βρασμό ψυχής.
 
Ο συνήγορος του δράστη τόνισε ακόμα ότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης μεταξύ των οικογενειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, μέσω συνεννόησης για να αποφευχθούν περαιτέρω θύματα.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια στις 7 το πρωί περίπου και ολοκλήρωσε την απολογία του λίγο πριν τις 8 και μισή.

Χθες, η μητέρα του δράστη εξέφρασε τους φόβους της για βεντέτα. Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha είπε: «Να σταματήσει αυτή η φασαρία. Να μην συνεχιστούμε να σκοτωνόμαστε γιατί δεν βγαίνει τίποτα. Για μένα δεν με νοιάζει τίποτα, αλλά τα παιδιά μου θέλω να είναι καλά» είπε η μητέρα του 25χρονου κι ανέφερε πως φοβάται ότι θα έχει συνέχεια η βεντέτα (δείτε περισσότερα εδώ).

Ο 24χρονος, παραμένει διασωληνωμένος και σε καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάστασή του είναι σταθερή και πιθανόν σήμερα, οι γιατροί θα κάνουν απόπειρα να τον “ξυπνήσουν”. Ο νεαρός έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μίας σφαίρας που είχε σφηνωθεί στο κρανίο του. Μόλις η κατάστασή του το επιτρέψει, οι γιατροί θα του αφαιρέσουν ακόμη μία σφαίρα από την περιοχή του λαιμού, η οποία όμως δεν έχει πειράξει ζωτικά όργανα. Συνολικά ο 24χρονος δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, ωστόσο οι άλλες δύο του προκάλεσαν μόνο επιφανειακά τραύματα στην κοιλιά.

Η παλιά βεντέτα
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σχετίζεται με δολοφονία που είχε σημειωθεί το 2011 στα Τσικαλαριά Χανίων. Τότε, από μία παρεξήγηση ο 57χρονος πατέρας του 24χρονου τραυματία είχε πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον 43χρονο πατέρα του 25χρονου δράστη.

Είχαν καυγαδίσει οι ανήλικοι γιοι τους και ο 43χρονος πήγε στο σπίτι του 57χρονου για να ζητήσει το λόγο. Ο τελευταίος για να τον εκφοβίσει, πυροβόλησε στον αέρα. Όμως η  σφαίρα  έπληξε στο λαιμό τον 17χρονο γιο του, ο οποίος βρισκόταν στο απέναντι μπαλκόνι. Σε έξαλλη κατάσταση  έστρεψε την κυνηγετική καραμπίνα στον 43χρονο και τον  πυροβόλησε τρεις φορές.  

Τον Μάρτιο του 2015, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε τον 57χρονο σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για την ανθρωποκτονία καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της άμυνας καθ' υπέρβαση των ορίων αμύνης και του βρασμού ψυχικής ορμής. Η απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας του θύματος, υποστηρίζοντας ότι ο άνθρωπος τους ήταν άοπλος και η ποινή μικρή.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης