Υπόθεση Noratlas: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση έρευνας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

Υπόθεση Noratlas: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση έρευνας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

Ακολουθεί η γεωφυσική μελέτη και κατόπιν θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση, κατά την οποία θα γίνει η ανασκαφή για τον εντοπισμό της ατράκτου και των λειψάνων των πεσόντων

Υπόθεση Noratlas: Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση έρευνας στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
Με γεωφυσική μελέτη, σε συνεργασία με το Κυπριακό Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, την ερχόμενη Παρασκευή προχωρούν οι εργασίες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για το “Νoratlas”, που έπεσε από φίλια πυρά το 1974, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος  της Κυπριακής Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου. Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι η πρώτη φάση ολοκληρώνεται αύριο, «πολύ νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν» και την Πέμπτη θα καλέσει τα ΜΜΕ για επιτόπου παρουσίαση και επεξήγηση στην παρουσία ειδικών, της όλης διαδικασίας.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι η διεξαγωγή της γεωφυσικής μελέτης αποσκοπεί στο να δούμε σε βάθος 10-15 μέτρων στην περιοχή που θα αρχίσουν οι ανασκαφές «μήπως υπάρχει κάτι που θα βοηθήσει τους επιστήμονες που θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση».

Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται αύριο, «πολύ νωρίτερα από ό,τι είχαμε προγραμματίσει», πρόσθεσε ο κ. Φωτίου και η δεύτερη φάση θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού έρθουν οι ειδικοί από το εξωτερικό και γίνει ο απαραίτητος συντονισμός νωρίτερα για την προεργασία της ανασκαφής. Θα έχουμε και τα αποτελέσματα της γεωφυσικής μελέτης, σημείωσε.

Κλείσιμο
«Και μπαίνουμε έτσι σιγά σιγά στη δεύτερη, καθοριστική και πιο σημαντική φάση της ανασκαφής που εκεί στόχος είναι η ανεύρεση της ατράκτου και των άλλων συντριμμιών του αεροσκάφους αλλά πάνω από όλα, τα λείψανα ή μέρος των λειψάνων των πεσόντων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης