Αττική και νότια Εύβοια στο «κόκκινο» για κίνδυνο πυρκαγιάς

Αττική και νότια Εύβοια στο «κόκκινο» για κίνδυνο πυρκαγιάς

Για πολύ υψηλό κίνδυνο στις δύο αυτές περιοχές κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αττική και νότια Εύβοια στο «κόκκινο» για κίνδυνο πυρκαγιάς
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι τοπικές αρχές σε Αττική και νότια Εύβοια μετά την εκτίμηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) για τις δύο αυτές περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει, ήδη, ενημερώσει τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Κλείσιμο


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης